ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 - 2:37:04π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
06
Οκτωβρίου

Ο σπουδαίος Χαϊλέ Γκεμπρεσελασιέ στον 34ο Αυθεντικό Μαραθώνιο

Κατηγορία Αθλητικά

Ένας από τους κορυφαίους αθλητές του πλανήτη στους δρόμους μεγάλων αποστάσεων, ο Χαϊλέ Γκεμπρεσελασιέ, θα έρθει στην Ελλάδα προκειμένου να τιμηθεί από την AIMS στο Γκαλά, που θα γίνει την Παρασκευή (11/11), δύο ημέρες πριν από το κορυφαίο γεγονός της πόλης, τον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας.

Ο Αιθίοπας αθλητής με τα δύο χρυσά ολυμπιακά μετάλλια και τους εννέα τίτλους σε ανοιχτό και κλειστό στίβο, θα τιμηθεί για την προσφορά του στον παγκόσμιο στίβο.

 

Η παρουσία του 43χρονου σήμερα Αιθίοπα στην Αθήνας προσδίδει επιπλέον κύρος και αίγλη στις εκδηλώσεις του 34ου Αυθεντικού Μαραθωνίου, καθώς πρόκειται για έναν από τους σπουδαιότερους αθλητές όλων των εποχών.

 

Ο Γκεμπρεσελασιέ έκανε την πρώτη σπουδαία διάκριση το 1992 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ε/Ν όταν κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο σε 5.000 μ. και 10.000 μέτρα. Από εκείνη τη διάκριση μέχρι και το 2015, οπότε και έβαλε οριστικά τελεία στην αθλητική του καριέρα κατάφερε να γράψει ιστορία στους παγκόσμιους στίβους. Ο Αιθίοπας διακρίθηκε κυρίως στους δρόμους 5.000 μ. και 10.000 μ., ωστόσο δοκίμασε τις δυνάμεις του και στον μαραθώνιο όπου κατάφερε να σημειώσει νίκες σε κορυφαίους διοργανώσεις μαραθώνιου δρόμου και να σημειώσει δύο φορές παγκόσμιο ρεκόρ (το 2007 και το 2008 στο Βερολίνο).

 

«Είμαι χαρούμενος που η AIMS, τα μέλη της και οι χορηγοί θα με τιμήσουν. Ανυπομονώ να έρθω στην Αθήνα και να παραβρεθώ στην εκδήλωση για τον κορυφαία μαραθωνοδρόμο της χρονιάς, να περάσω μια όμορφη βραδιά με τους φίλους μου από την κοινότητα του μαραθωνίου στην πόλη που αποτελεί το σπίτι του μαραθώνιου, την Αθήνα στην Ελλάδα», δήλωσε ο Γκεμπρεσελασιέ με αφορμή την παρουσία του στην Ελλάδα.

 


Πηγή: zougla.gr

Διαβάστηκε 324 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα