ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 - 2:03:13μ.μ.
07
Αυγούστου

Ολυμπιακοί Αγώνες: Θρίαμβος της Γαλλίας - Κατέκτησε το χρυσό σε βόλεϊ και χάντμπολ

Κατηγορία Αθλητικά

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Δύο χρυσά μετάλλια σε δύο από τα σημαντικότερα ομαδικά αθλήματα πανηγύρισε η Γαλλία το Σάββατο (7/8) στο Τόκιο.

Οι «τρικολόρ» κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο τόσο στο βόλεϊ, όσο και στο χάντμπολ.

 

Σε έναν άκρως συναρπαστικό τελικό, η ομάδα βόλεϊ της Γαλλίας νίκησε 3-2 σετ την αντίστοιχη της Ρωσίας και πανηγύρισε τον τίτλο.

 

Οι Γάλλοι προηγήθηκαν με 2-0 σετ (25-23 και 25-17, σε 57 λεπτά) κι ενώ όλα έδειχναν πως θα πάρουν με άνεση το χρυσό μετάλλιο, οι Ρώσοι «ξύπνησαν», αλλά τελικά οι «τρικολόρ» ήταν αυτοί που πανηγύρισαν στο τάι μπρέικ με 3-2.

 

Αφού πήραν σε 30 λεπτά το τρίτο σετ (25-21) και μείωσαν σε 2-1, οι Ρώσοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν (25-21 σε 31 λεπτά) και να στείλουν τον τελικό στο πέμπτο και καθοριστικό σετ. Εκεί, οι Γάλλοι απεδείχθησαν ψυχραιμότεροι και ικανότεροι, με αποτέλεσμα να φθάσουν στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, μετά από 18 λεπτά και με σκορ 15-12.

 

Τους περισσότερους πόντους των νικητών, σημείωσε ο Νγκαπέθ (21) και ο Πατρί (12), ενώ από τους Ρώσους, διακρίθηκαν οι Κλιούκα και Μιχαϊλοφ με 20 και 18 πόντους, αντίστοιχα.

 

Υπενθυμίζεται, ότι τον Μάϊο του 2020, ο κορυφαίος παίκτης του τελικού, Ερβιν Νγκαπέθ, προσεβλήθη από κορονοϊό και μάλιστα νοσηλεύθηκε σε νοσοκομείο της πόλης Ταταρστάν, παραμένοντας για αρκετές ημέρες υπό ιατρική παρακολούθηση.

 

Πήρε ραβάνς και χρυσό


Στο χάντμπολ, η Γαλλία επικράτησε της Δανίας με 25-23, παίρνοντας έτσι ρεβάνς για την ήττα στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο (2016). Οι «τρικολόρ» πήραν προβάδισμα από την αρχή του αγώνα και έκλεισαν το ημίχρονο προηγούμενοι με 14-10, γεγονός που τους επέτρεψε να αντέξουν στην αντεπίθεση που έκαναν οι Δανοί στο δεύτερο μέρος (11-13).

 

Τα τέρματα της Γαλλίας, σημείωσαν οι Ρεμιλί (5), Μεμ (3), Ντεσκάτ (3), Πορτ (2), Φάμπρεγκας (2), Λούκα Καράμπατιτς (2), Αμπαλό (2), Νίκολα Καράμπατιτς (2), Μαέ (2), Λαγκάρντ και Ντουϊγκού, ενώ για τους Δανούς, σκόραραν οι Χάνσεν (9), Γκίντσελ (6), Σάουγκστρουπ (2), Λαντίν (2), Τοφτ (2), Ολσεν και Μενσά.

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 140 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα