ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 9:06:19μ.μ.
19
Απριλίου

Primera Division κατά της ευρωπαϊκής λίγκας: Εγωιστική πρόταση για να γίνουν οι πλούσιοι πλουσιότεροι

Κατηγορία Αθλητικά

«Πλήττει τις αρχές του ανοιχτού ανταγωνισμού και της αξίας του αθλητισμού»

Το σχέδιο για τη δημιουργία της ευρωπαϊκής Super League έχει προκαλέσει πολλές και σε μεγάλο κάποιες περιπτώσεις οργισμένες αντιδράσεις. Μια από αυτές έρχεται από την Primera Division, με την ισπανική να είναι μια από τις ισχυρότερες ποδοσφαιρικές Λίγκες της γηραιάς ηπείρου.

 

Η La Liga εξέδωσε μια ανακοίνωση με πολλές αιχμές, μέσω της οποίας καταδίκασε τα σχέδια των «12», μεταξύ των οποίων είναι οι τρεις πιο ισχυροί σύλλογοί της: Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο Μαδρίτης. Μέσω του κειμένου της κάνει λόγο για απληστία, η οποία θα κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και θα θέσει σε κίνδυνο τα εθνικά πρωταθλήματα.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

 

«Η La Liga καταδικάζει την πρόταση για απόσχιση και δημιουργία μιας ελιτίστικης ευρωπαϊκής διοργάνωσης, που πλήττει τις αρχές του ανοιχτού ανταγωνισμού και της αξίας του αθλητισμού, που αποτελούν την καρδιά των εγχώριων και ευρωπαϊκών διοργανώσεων υπό τη μορφή πυραμίδας.

 

Σήμερα οι φίλαθλοι σε όλη την Ευρώπη μπορούν να ονειρεύονται ότι η ομάδα τους, όποιο μέγεθος κι αν έχει, μπορεί να διακριθεί, να ανέβει στην κορυφή και να αγωνιστεί στην κορωνίδα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

 

Η La Liga υπερασπίζεται την ευρωπαϊκή παράδοση ενός ποδοσφαίρου για όλους. Το σχέδιο από 12 ομάδες καταστρέφει αυτό το όνειρο, κλείνοντάς τους την πόρτα για την κορυφή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και επιτρέποντας εκεί την παρουσία μόνο λίγων.

 

Η νέα διοργάνωση δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια εγωιστική πρόταση που σχεδιάστηκε για να πλουτίσουν ακόμη περισσότερο οι πολύ πλούσιοι. Θα υποσκάψει την απήχηση που έχει όλο το παιχνίδι και θα πλήξει στο άμεσο και απώτερο μέλλον της La Liga, των ομάδων της και ολόκληρου του ποδοσφαιρικού οικοσυστήματος.

 

Εμείς θα αξιοποιήσουμε όλα τα διαθέσιμα μέσα και θα συνεργαστούμε με τους εταίρους μας για να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια και το μέλλον του ισπανικού ποδοσφαίρου, με γνώμονα το συμφέρον του αθλήματος».

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 113 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα