ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 2:40:11π.μ.
23
Σεπτεμβρίου

Ρεάλ Μαδρίτης: Μυθικός Μπενζεμά έφτασε τα 200 γκολ στη La Liga – Συμμετοχή σε 15 γκολ στις έξι πρώτες αγωνιστικές

Κατηγορία Αθλητικά

Κορυφή για Μαδριλένους που συνεχίζουν δυναμικά.

Συνεχίζει και σπάει ρεκόρ το κανόνι της Ρεάλ Μαδρίτης, Καρίμ Μπενζεμά. Ο Γάλλος επιθετικός έφτασε τα 200 γκολ στη La Liga τα ξημερώματα της Πέμπτης (23/9).

 

O 33χρονος επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης σημείωσε δύο τέρματα και ισάριθμες ασίστ στο επιβλητικό 6-1 της ομάδας του επί της Μαγιόρκα, με αποτέλεσμα να γίνει ο 10ος παίκτης που φτάνει τον παραπάνω αριθμό σε ό, τι αφορά την κορυφαία κατηγορία του ισπανικού πρωταθλήματος.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο Γάλλος φορ βρίσκεται στους «μερένχες» από τον Ιούλιο του 2009, ενώ τη φετινή σεζόν -τη 13η στις τάξεις τους- έχει αρχίσει με οκτώ γκολ και επτά ασίστ στις έξι πρώτες «στροφές» της Λίγκας. Ο μοναδικός που έχει πετύχει ανάλογη συμμετοχή σε γκολ σε επίπεδο La Liga τον 21ο αιώνα.

 

Το ματς και η 6άρα
Μπροστά στο κοινό της για δεύτερο σερί ματς μετά την επιστροφή στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» η Ρεάλ φαινόταν ότι βρίσκεται σε μεγάλα κέφια (5-2 τη Θέλτα) και το επιβεβαίωσε στη συνέχεια, αφού πρώτα το μέτρο του ρυθμού στο ματς έπιασε «κόκκινο», με τρία γκολ σε ένα πεντάλεπτο. Ο Μάρκος Ασένσιο σκόραρε δις κόντρα στην πρώην του ομάδα (χωρίς να το πανηγυρίσει) στο 24’ και το 29’ από την πρώτη ασίστ του Μπενζεμά (είχε να σκοράρει δύο γκολ σε ματς της Ρεάλ από τον Δεκέμβριο του 2018), ενώ ενδιάμεσα, δευτερόλεπτα μετά το 1-0 ο Νοτιοκορεάτης Κανγκ Ιν-Λι με εντυπωσιακό σλάλομ ένας εναντίον τριών έφτασε μέχρι τέλους και πλάσαρε εξαιρετικά τον Κουρτουά.

 

Αφού η ομάδα από τις Βαλεαρίδες Νήσους έχασε τις ευκαιρίες της για να μειώσει εκ νέου με εμπνευστή τον Λάγκο Ζούνιορ και τα «φαρμακερά» του σουτ, το σύνολο του Κάρλο Αντσελότι απλά πάτησε το γκάζι και μετέτρεψε το βράδυ σε ένα… βασιλικό όνειρο. Μπορεί στο 49’ το δεύτερο γκολ του Μπενζεμά να ακυρώθηκε λόγω επιθετικού φάουλ, όμως, έξι λεπτά αργότερα ο Γάλλος πήρε εκδίκηση μέσω άλλης μιας ασίστ, αν και την πολλή δουλειά σ’αυτό το γκολ την έκανε ο Μάρκος Ασένσιο, με το άψογο σουτ από το ημικύκλιο. Παρθενικό χατ-τρικ για τον Ισπανό σε συλλογικό επίπεδο, ο οποίος παρουσιάζεται «φευγάτος» το τελευταίο διάστημα αλλά έδειξε να μην υπολογίζει το τι γράφεται στον Τύπο κι «έλαμψε» με τη βοήθεια, πάντα και του Μπενζεμά.

 

Οι δύο ασίστ συνοδεύτηκαν κι από δεύτερο γκολ για τον μυθικό «Μπένζι», ο οποίος στο 78’ με τη βοήθεια της κόντρας πέτυχε το όγδοο γκολ του κι έγραψε ιστορία, αποχωρώντας αμέσως μετά ως αλλαγή για να λάβει το πιο «ηχηρό» standing ovation από τη μαδριλένικη εξέδρα.

 

Το κοντέρ σταμάτησε στα έξι, με τον Ίσκο να προσθέτει το όνομά του στη λίστα των σκόρερ από ασίστ του Βινίσιους, στο τρίτο τέρμα που ξεκίνησε από αριστουργηματική βαθιά μπαλιά του Μιλιτάο στην πλάτη της άμυνας. Κάπως έτσι, οι Μερένγκες έφτασαν τα 21 γκολ μετά από έξι αγωνιστικές (η καλύτερη επίδοσή τους εδώ και 33 χρόνια!), στα 15 εκ των οποίων έχει συμμετοχή ο Μπενζεμά! Και η κορυφή της La Liga παρέμεινε δική τους, όπως και ο τίτλος του μεγάλου φαβορί για την επιστροφή στον ισπανικό θρόνο.

 

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 91 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα