ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου 2021 - 5:57:50μ.μ.

banner468x60

07
Ιουνίου

Το Συμβούλιο της Ε.Ε. ενέκρινε τα συμπεράσματα για τη βία που σχετίζεται με τον αθλητισμό

Κατηγορία Αθλητικά

«Είναι ζωτικής σημασίας να αντιμετωπιστεί αυτό το ζήτημα πέρα από τους αθλητικούς χώρους» τονίζει η ανακοίνωση

Tα συμπεράσματα σχετικά με τη βία που σχετίζεται με τον αθλητισμό ενέκρινε τη Δευτέρα (7/6) το Συμβούλιο της Ε.Ε. τονίζοντας τη μοναδική πρόκληση για την ασφάλεια που τίθεται στη διοργάνωση του EURO, καθώς η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε 11 ευρωπαϊκές πόλεις.

 

Όπως υπογραμμίζει στη σχετική του ανακοίνωση το Συμβούλιο «οι διοργανωτές μεγάλων εκδηλώσεων που λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 πρέπει να συνεχίσουν να υιοθετούν μέτρα και διαδικασίες που αποτρέπουν την εξάπλωση του ιού μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων παραγόντων».

 

Το Συμβούλιο παράλληλα εστιάζει στη σημασία της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας και της ανταλλαγής πληροφοριών για τη διασφάλιση μιας ασφαλούς διοργάνωσης. Αναγνωρίζει δε ότι η παρακολούθηση της κίνησης των υποστηρικτών του κινδύνου μπορεί να είναι ζωτικής σημασίας για την πρόληψη της δημόσιας αναταραχής και της σχετικής εγκληματικής δραστηριότητας, ενθαρρύνει την αποτελεσματική διεθνή συνεργασία μέσω της ανάπτυξης εξειδικευμένων υπευθύνων επιβολής του νόμου, καθώς και άλλων συνδέσμων, ακόμη και αν πραγματοποιείται αθλητική εκδήλωση χωρίς κοινό.

 

«Λόγω πολλών πρόσφατων περιστατικών βίας που σχετίζονται με τον αθλητισμό, είναι ζωτικής σημασίας να αντιμετωπιστεί αυτό το ζήτημα πέρα από τους αθλητικούς χώρους» επισημαίνεται από το Συμβούλιο όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Το πεδίο των προληπτικών μέτρων πρέπει να διευρυνθεί ώστε να καλύπτει τοποθεσίες όπως δημόσιες συγκοινωνίες, ξενοδοχεία, προπονητικά κέντρα, σημεία νυχτερινής ζωής και άλλους δημόσιους χώρους» τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

 

Παράλληλα, επισημαίνει τη σημασία της προστασίας των δημόσιων και ιδιωτικών χώρων που είναι ανοιχτοί στο κοινό, ιδίως μέσω της εφαρμογής σχεδίων ασφάλειας και μέσω της χρήσης συστημάτων παρακολούθησης και ανίχνευσης που ενσωματώνουν την τεχνητή νοημοσύνη, με ταυτόχρονο σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων. Καλεί επίσης τα κράτη μέλη να συνεχίσουν να παρακολουθούν το διαδικτυακό περιεχόμενο, με σκοπό την πρόληψη και τον μετριασμό της διάδοσης μηνυμάτων που υποκινούν βία, εξτρεμισμό, ριζοσπαστικοποίηση και ξενοφοβία.

 

Τέλος το Συμβούλιο της Ε.Ε. τονίζει την ανάγκη τα κράτη μέλη να αυξήσουν την εκτίμηση επικινδυνότητας των υποστηρικτών του κινδύνου, ιδίως εκείνων με εξτρεμιστικές ιδεολογίες, ώστε να εντοπίσουν, να αποτρέψουν και να περιορίσουν την πιθανή εχθρική και εγκληματική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια διεθνών αθλητικών διοργανώσεων.

 

Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 108 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα