ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 2:49:13μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 49
18
Αυγούστου

500 ταινίες του Άντι Γουόρχολ θα βγουν για πρώτη φορά στο φως

Κατηγορία Σινεμά

Ένα γιγάντιο πρόγραμμα ψηφιοποίησης και δημόσιων προβολών για 500 ταινίες που δημιούργησε ο Αντι Γουόρχολ το διάστημα 1963-1972 θα υλοποιεί τα επόμενα χρόνια το

Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης, σε συνεργασία με το Μουσείο Αντι Γουόρχολ του Πίτσμπουργκ και την εταιρεία ψηφιοποίησης MPC.


Σύμφωνα με την post-gazzette.com, σχεδόν 1.000 μπομπίνες με φιλμ 16 χιλιοστών θα ψηφιοποιηθούν σε βίντεο υψηλής ανάλυσης, αφού σκαναριστεί κάθε καρέ ξεχωριστά.

 

Με αυτό τον τρόπο οι υπεύθυνοι του MoMA ελπίζουν ότι πλέον η κινηματογραφική δημιουργία του καλλιτέχνη θα είναι συγκρίσιμη σε μέγεθος και σημασία με τους πίνακες και τα γλυπτά του.

 

Warhol

 

Ο Γουόρχολ αγόρασε την πρώτη του κάμερα, μία 16άρα Bolex, το 1963 και «τράβηξε» χιλιάδες καρούλια φιλμ την επόμενη δεκαετία.


Τα έργα του περιλαμβάνουν βουβά δοκιμαστικά, πορτραίτα των μουσών του, συμπεριλαμβανόμενης της Εντι Σέντγουικ, καθώς και δεκάδες ταινίες μεγάλου μήκους, ειδών που ποικίλουν από μινιμαλιστικά avant-garde μέχρι «προκλητικά» εμπορικά έργα με γυμνά πλάνα.


Ο Γουόρχολ είχε αποσύρει από την κυκλοφορία τις περισσότερες ταινίες του το 1970 και μόνο μετά τον θάνατό του το 1987 μπόρεσαν οι ιστορικοί της Τέχνης να επανεκτιμήσουν το έργο του ως κινηματογραφιστή.

 

πηγή: star.gr

Διαβάστηκε 189 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα