ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 10:43:10π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
14
Οκτωβρίου

Εβδομάδα Τουρκικού Κινηματογράφου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας

Κατηγορία Σινεμά

Με αφορμή τα 100 χρόνια Τουρκικού Κινηματογράφου, στον χώρο του ιστορικού κινηματογράφου της «Ταινιοθήκης» θα φιλοξενηθεί η «Εβδομάδα Τουρκικού Κινηματογράφου», από τις 23 έως τις 29 Οκτωβρίου 2014.


Την «Εβδομάδα Τουρκικού Κινηματογράφου» διοργανώνουν η Πρεσβεία της Τουρκίας στην Αθήνα και το Γενικό Προξενείο Αθηνών – Πειραιώς, σε συνεργασία με το Παγκόσμιο Ίδρυμα Μαζικής Επικοινωνίας και Ερευνών.

 


Στο χώρο της «Ταινιοθήκης» οι φίλοι του κινηματογράφου θα έχουν την ευκαιρία παράλληλα να επισκεφθούν την έκθεση αφίσας με θέμα «Τα 100 χρόνια του Τουρκικού Κινηματογράφου» όπου θα φιλοξενηθούν 40 αφίσες από τις πιο όμορφες και χαρακτηριστικές δημιουργίες του Τουρκικού Κινηματογράφου ή αλλιώς του « Γεσίλτσαμ » όπως αποκαλείται στην Τουρκία.

 


Κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Τουρκικού Κινηματογράφου, θα προβληθούν εκτός από τις βραβευμένες ταινίες του νέου Τουρκικού κινηματογράφου, και κλασικές ταινίες που έχουν αποσπάσει διακρίσεις και βραβεία σε φεστιβάλ διεθνούς κύρους όπως Μπερλινάλε, Κάννες, Τορόντο και Βενετίας: Gözümün Nuru (Με Τα Μάτια της Ψυχής), Ben O Değilim (Εγώ δεν Είμαι Εγώ), Küf (Μούχλα), İklimler (Κλίματα αγάπης), Dedemin İnsanları (Οι Άνθρωποι Του Παππού μου), Yozgat Blues, (Γιόζγκατ Μπλούζ), Daire (Κύκλος), Kelebeğin Rüyası, (Το Όνειρο της Πεταλούδας), Sürgün (Η Εξορία), καθώς και ταινίες ορόσημα του κλασικού Τουρκικού κινηματογράφου όπως: Gelin (Η Νύφη), Anayurt Oteli, (Ξενοδοχείο Ανάγουρτ) Selvi Boylum Al Yazmalım, (Το Κορίτσι με την Κόκκινη Μαντήλα ) και Yol ( Ο Δρόμος).

tourkiko-programma

Η αυλαία της Εβδομάδας Τουρκικού Κινηματογράφου θα ανοίξει με την ταινία «Εγώ Δεν Είμαι Εγώ». Μια ταινία ελληνοτουρκικής συμπαραγωγής που προβάλλεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα κι έχει πάρει το βραβείο καλύτερης ταινίας και καλύτερου σεναρίου στο International Istanbul Film Festival. Η προβολή θα γίνει παρουσία του δημιουργού της Ταϊφούν Πιρσελίμογλου καθώς και των συντελεστών της ταινίας Ερτσάν Κεσάλ (πρωταγωνιστής/ σεναριογράφος), Ανδρέα Σινάνο (διαχείριση φωτογραφίας), Γρηγ. Κουνενδάκη (επιμέλεια ήχου).

 


Η δεύτερη ταινία είναι «ο Κόσμος» που έχει αποσπάσει βραβείο καλύτερης ταινίας, όπου θα παραστεί και η πρωταγωνίστρια της ταινίας Ναζάν Κεσάλ. Κατά την προβολή των ταινιών το κινηματογραφόφιλο κοινό θα έχει την ευκαιρία να συναντήσει καταξιωμένους ηθοποιούς όπως Μαχίρ Γκιουνσιράι, Τουρκιάν Σοράι, Χουλγιά Κότσγιγιτ και την Τουρκιάν Σοράι.

 

Τοποθεσία: Ταινιοθήκη της Ελλάδος, Ιερά Οδός 48 & Μεγάλου Αλεξάνδρου (Μετρό Κεραμεικός), Αθήνα

 


Ημερομηνία: 23 - 29 Οκτωβρίου 2014


Πληροφορίες: www.tainiothiki.gr

 

 

πηγή: culturenow.gr

Διαβάστηκε 405 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα