ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 8:52:11μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
21
Φεβρουαρίου

Η νέα ταινία Logan, του Τζέιμς Μάνγκολντ, κυκλοφορεί στις ελληνικές αίθουσες την Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017 από την Odeon.

Από τον οραματιστή σκηνοθέτη, Τζέιμς Μάνγκολντ, έρχεται το καθοριστικό κεφάλαιο στην κινηματογραφική ιστορία ενός από τους μεγαλύτερους ήρωες που δημιουργήθηκαν ποτέ. Ο υποψήφιος για Όσκαρ , Χιού Τζάκμαν, επιστρέφει στον εμβληματικό του ρόλο ως Γουλβερίν, σε μια ιστορία θυσίας και λύτρωσης.



Σύνοψη



Είναι 2029. Οι μεταλλαγμένοι έχουν εξαφανιστεί - σχεδόν. Ένας απομονωμένος, μελαγχολικός Λόγκαν περνάει τις μέρες του πίνοντας σε ένα κρησφύγετο στα σύνορα του Καναδά και βγάζοντας τα προς το ζην ως οδηγός προς ενοικίαση. Οι εξορισμένοι σύντροφοί του είναι ο Κάλιμπαν και ο Καθηγητής Ξαβιέ, ο οποίος υποφέρει από ολοένα και αυξανόμενες επιληπτικές κρίσεις. Οι προσπάθειες του Λόγκαν να κρυφτεί από τον κόσμο και την ίδια του την κληρονομιά τελειώνουν απότομα, όταν εμφανίζεται μία μυστηριώδης γυναίκα με ένα περίεργο αίτημα: ο Λόγκαν πρέπει να προστατεύσει μία νέα κοπέλα από τον εγκληματία Ντόναλντ Πιρς. Πολύ σύντομα, ο Λόγκαν χρειάζεται να ξαναβγάλει τα… νύχια του προκειμένου να αντιμετωπίσει τις σκοτεινές δυνάμεις κι έναν κακοποιό από το παρελθόν του, σε μια αποστολή ζωής και θανάτου, μία αποστολή που θα εκπληρώσει το πεπρωμένο του.

 

Δημιουργώντας τον ανθρώπινο Γουλβερίν



Ο Χιού Τζάκμαν έφερε για πρώτη φορά την ηλεκτρισμένη ενέργεια του μεταλλαγμένου Γουλβερίν το 2000, με την ταινία «X-Men» σε σκηνοθεσία Μπράιαν Σίνγκερ. Από τότε, ο διάσημος ηθοποιός έχει υποδυθεί τον Γουλβερίν 10 φορές στη μεγάλη οθόνη. Αυτή τη φορά όμως, ο Τζάκμαν είχε την ευκαιρία να δημιουργήσει κάτι εντελώς διαφορετικό με τον χαρακτήρα του Λόγκαν.



«Θέλαμε κάτι εντελώς διαφορετικό, πολύ φρέσκο και πολύ ανθρώπινο», λέει ο Τζάκμαν, «επειδή μου φαίνεται ότι η δύναμη των X-Men και του Γουλβερίν βρίσκεται περισσότερο στην ανθρώπινη υπόστασή τους παρά στην υπερδύναμή τους. Αυτή τη φορά ήθελα να δω περισσότερο την καρδιά αυτού του χαρακτήρα, παρά τα νύχια του…».



Ο Τζάκμαν είχε εντοπίσει την ανθρωπιά του Λόγκαν, κάτω από τον τραχύ και βαθιά πληγωμένο χαρακτήρα του, από την αρχή. Αλλά με αυτή τη μοναδική, απόλυτα συγκινητική του ερμηνεία, ο ηθοποιός καταφέρνει να κλείσει τον κύκλο αυτού του δύστροπου, μοναχικού χαρακτήρα, προσδίδοντάς του τα στοιχεία εκείνα που τον καθιστούν ανθρώπινο: τη βαθιά πίστη απέναντι στους συντρόφους του και τη διάθεσή του να θυσιάσει τα πάντα για τα πιστεύω του.



Φυσικά, τόσο ο Τζάκμαν όσο και ο σκηνοθέτης του Λόγκαν, Τζέιμς Μάνγκολντ, είχαν ήδη οδηγήσει τον χαρακτήρα του σε νέες, μακρινές περιοχές, με την ταινία «Γουλβερίν» του 2013. Η ταινία αγαπήθηκε από τους κριτικούς, κερδίζοντας τις εντυπώσεις , επειδή εστίασε κυρίως στην εσωτερική διαμάχη του Λόγκαν, παρά σε εντυπωσιακές σκηνές δράσης.



«Σκεφτόμασταν με τον Χιού ότι, εάν επρόκειτο να ασχοληθούμε ξανά με τον συγκεκριμένο χαρακτήρα, θα θέλαμε να τον κάνουμε πιο προσιτό, να δημιουργήσουμε μια ιστορία βασισμένη πάνω στον χαρακτήρα του, να εξερευνήσουμε τους φόβους και τις αδυναμίες του, να βρούμε το ανθρώπινο στοιχείο του», σχολιάζει ο Μάνγκολντ.



Λένε συχνά ότι μία ταινία είναι τόσο καταπληκτική όσο καταπληκτικός είναι και ο κακός πρωταγωνιστής της. «Ο Μπόιντ Χόλμπρουκ είναι ένας ηθοποιός-φαινόμενο, ένας πραγματικά χαρισματικός καλλιτέχνης», λέει ο Τζακμαν. «Όταν διάβασα το σενάριο , του είπα ότι ο χαρακτήρας του Πιρς ήταν από τους πιο δύσκολους. Οι πιο συναρπαστικοί κακοί είναι αυτοί που περνάνε καλύτερα σε μια ταινία, και ο Μπόιντ το βγάζει αυτό τόσο καλά! Μπορούσε από τη μία στιγμή στην άλλη να γίνει κακός, και μετά αστείος και μετά πάλι κακός», λέει ο Τζάκμαν.



«Είναι μια ταινία που διαπραγματεύεται το θέμα της οικογένειας», λέει ο Μάνγκολντ. «Είναι μια ταινία για την πίστη και την αγάπη και πιο συγκεκριμένα για τον Λόγκαν, ο οποίος πεισματικά απέφευγε την οικειότητα όλα αυτά τα χρόνια κι αποφασίζει επιτέλους να αφεθεί».



Ο Χιού Τζάκμαν κάνει τον επίλογο για έναν από τους πιο εμβληματικούς αντιήρωες. «Κάποια στιγμή, έπρεπε να το πάρω απόφαση ότι αυτή ήταν η τελευταία μου εμφάνιση ως Γουλβερίν. Τον αγαπώ αυτόν τον χαρακτήρα. Θα έλεγα ψέματα αν έλεγα ότι νιώθω ότι το κεφάλαιο αυτό έχει κλείσει. Κάθε μέρα, κάθε σκηνή ήταν ένα είδος μάχης που έδινα προκειμένου να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου. Υπήρχε ένα στοιχείο ζωής και θανάτου. Το ξέρω ότι ακούγεται δραματικό, αλλά έτσι ένιωθα».



Σκηνοθεσία: Τζέιμς Μάνγκολντ
Σενάριο: Μάικλ Γκριν
Σκοτ Φρανκ
Τζέιμς Μάνγκολν

Ηθοποιοί: Χιού Τζάκμαν
Ντόρις Μοργκάντο
Ντάφνι Κιν
Μπόιντ Χόλμπρουκ
Πάτρικ Στιούαρτ
Ρίτσαρντ Ε. Γκραντ
Στίβεν Μέρτσαντ


Διάρκεια: 138’

 

 

Πηγή: culturenow.gr

embed video plugin powered by Union Development
Διαβάστηκε 222 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα