ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 2:07:52μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
02
Ιουνίου

Ο Στόουν γυρίζει ταινία για τις αποκαλύψεις Σνόουντεν!

Κατηγορία Σινεμά

Ταινία γύρω από τις αποκαλύψεις που έκανε ο πρώην συνεργάτης των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, Έντουαρντ Σνόουντεν, σχεδιάζει να γυρίζει ο διάσημος Αμερικανός σκηνοθέτης, Όλιβερ Στόουν, ενώ το σενάριο θα βασιστεί στο βιβλίο του δημοσιογράφου της εφημερίδας Guardian, Λουκ Χάρντινγκ.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας, μάλιστα, τα γυρίσματα της ταινίας που θα βασίζεται στο βιβλίο «Οι Φάκελοι Σνόουντεν: Η ιστορία του πλέον καταζητούμενου ανθρώπου στον κόσμο», θα ξεκινήσουν πριν από το τέλος του έτους.
«Είμαι καταχαρούμενος. Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τον Όλιβερ Στόουν σε αυτό το εμπνευσμένο σχέδιό του. Η ταινία θα είναι μια μεγάλη ευρωπαϊκή συμπαραγωγή», έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ο συγγραφέας του βιβλίου.

Σύμφωνα με τον Χάρντινγκ, ο Στόουν θα γράψει το σενάριο και θα γυρίσει την ταινία με τον παραγωγό Μόριτς Μπόρμαν, με τον οποίο συνεργάζεται εδώ και πολλά χρόνια.
«Πρόκειται για μια από τις πιο θαυμάσιες ιστορίες της εποχής μας», ανέφερε από την πλευρά του ο 67χρονος σκηνοθέτης που έχει βραβευτεί με τρία Όσκαρ για τις ταινίες «Πλατούν», «Γεννημένος την 4η Ιουλίου» και «Το Εξπρές του Μεσονυχτίου».


Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι ο Στόουν είναι έντονα πολιτικοποιημένος, ενώ έχει εκφράσει δημοσίως την υποστήριξή του στον ιδρυτή του WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ, τον πρώην πρόεδρο της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, αλλά και τον ιστορικό ηγέτη της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο.


Πρόσφατα μάλιστα, ολοκλήρωσε μια σειρά δέκα ντοκιμαντέρ με τον γενικό τίτλο «ΗΠΑ, η ιστορία που δεν ειπώθηκε ποτέ», στα οποία αναφέρεται σε «σκοτεινά» επεισόδια της αμερικανικής ιστορίας από το 1945 μέχρι τις μέρες μας.
Υπενθυμίζεται ότι ο Έντουαρντ Σνόουντεν, ο πρώην σύμβουλος της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA), έχει καταφύγει στη Ρωσία καθώς στη χώρα του καταζητείται για κατασκοπεία και κλοπή κρατικών εγγράφων.


Μια άλλη, πάντως, ταινία για τον Σνόουντεν ετοιμάζουν και οι παραγωγοί της σειράς ταινιών του Τζέιμς Μποντ, ο Μάικλ Γουίλσον και η Μπάρμπαρα Μπρόκολι. Τον περασμένο μήνα τα στούντιο Sony ανακοίνωσαν ότι αγόρασαν τα δικαιώματα του βιβλίου του Γκλεν Γκρίνγουολντ, ενός άλλου δημοσιογράφου που δημοσιοποίησε επίσης τις αποκαλύψεις του Σνόουντεν.

Πηγή:newsbomb.gr

Διαβάστηκε 331 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα