ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 - 10:06:53π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
20
Ιουνίου

Προβολή της Ελλάδας μέσω προσέλκυσης παραγωγών ξένων ταινιών

Κατηγορία Σινεμά

Η προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό, μέσω της προσέλκυσης παραγωγών ξένων ταινιών, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης της υπουργού Τουρισμού, κας Όλγας Κεφαλογιάννη,

με τον πρόεδρο και τον γενικό διευθυντή του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (ΕΚΚ), κ. Πέτρο Μάρκαρη και κ. Γρηγόρη Καραντινάκη, τον πρόεδρο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, κ. Βασίλη Κατσούφη, και τον πρόεδρο της Ένωσης Παραγωγών, κ. Ανδρέα Τσιλιφώνη.



Κατά τη συνάντηση, η υπουργός επισήμανε την ανάγκη η Ελλάδα να γίνει περισσότερο ελκυστική στην προσέγγιση παραγωγών απ' όλο τον κόσμο, τονίζοντας τα πολλαπλά οφέλη για τη χώρα, από μια τέτοια εξέλιξη. «Είναι τεράστια σημασία για την χώρα μας να φέρουμε μεγάλους παραγωγούς, που θα γυρίσουν ταινίες, με θέματα από την αρχαία και την σύγχρονη Ελλάδα», τόνισε χαρακτηριστικά.


Επίσης, ανέφερε ότι ο κινηματογράφος μπορεί να μετατραπεί σε εργαλείο εξαγωγής πολιτισμού για την πατρίδα μας και να δώσει ώθηση στην τουριστική κίνηση της χώρας. «Μία καλή ταινία προσελκύει τουρίστες που επιθυμούν να δουν από κοντά τα τοπία στα οποία πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα», σημείωσε η κα Κεφαλογιάννη.


Από την πλευρά τους, οι προαναφερθέντες συντελεστές του κινηματογράφου εξέθεσαν τις απόψεις και τα προβλήματα που υπάρχουν στο συγκεκριμένο χώρο. Στο πλαίσιο αυτό, συμφωνήθηκε να υπάρξει συντονισμός των δράσεων και συγκρότηση ομάδας εργασίας, με κεντρική κατεύθυνση την επίλυση συγκεκριμένων θεμάτων.

Πηγή:newsbomb.gr

Διαβάστηκε 325 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα