ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024 - 9:46:05π.μ.
14
Ιανουαρίου

ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ - Αριστουργήματα του βωβού κινηματογράφου

Κατηγορία Σινεμά

Το Σπίτι της Κύπρου, στα πλαίσια των καινοτόμων δράσεων του, διοργανώνει αφιέρωμα σε αριστουργήματα του βωβού κινηματογράφου.

Προβολές και αναλύσεις ταινιών από τον Πλάτωνα Ριβέλλη στο Σπίτι της Κύπρου (Ξενοφώντος 2Α - Σύνταγμα).

 

Περιεχόμενο:


Ο Πλάτων Ριβέλλης, θεωρητικός του κινηματογράφου και συγγραφέας βιβλίων πάνω στο έργο μεγάλων σκηνοθετών, θα αναλάβει την εισαγωγή, την προβολή και την ανάλυση αριστουργημάτων από την εποχή του βωβού κινηματογράφου.

 

Πρόγραμμα:


20-1-20 / Der muede Tod (Ο κουρασμένος θάνατος), του Γερμανού Fritz Lang (1921)


10-2-20 / Sunrise (Το χάραμα), του Γερμανού F.W. Murnau (1927)


16-3-20 / Broken Blossoms (Σπασμένα λουλούδια), του Αμερικανού D.W. Griffith (1919)


06-4-20 / Mikael (Μιχαήλ), του Δανού Carl Theodor Dreyer)


11-5-20 / Ukigusa Monogatari (Η ιστορία με τα χορταράκια στον άνεμο), του Ιάπωνα Yasujiro Ozu (1934)


15-6-20 / Koerkarlen (Η άμαξα φάντασμα), του Σουηδού Eric Sjostrom (1921)

 

Ωράριο:


Μία Δευτέρα κάθε μήνα, από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούνιο του 2020 από τις 19:00-22:00.

Πληροφορίες: 6945-437577, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., www.rivellis.gr

 

Είσοδος ελεύθερη

 

Αριστουργήματα του βωβού κινηματογράφου

 

Der muede Tod
(Ο κουρασμένος θάνατος)
του Γερμανού Fritz Lang (1921) στο Σπίτι της Κύπρου

 

Το Σπίτι της Κύπρου στα πλαίσια των καινοτόμων δράσεων του διοργανώνει αφιερώματα στα αριστουργήματα του βωβού κινηματογράφου με αναλυτή τον θεωρητικό του κινηματογράφου και συγγραφέα βιβλίων Πλάτωνα Ριβέλλη.

 

Τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00 προβάλλεται η ταινία το Der muede Tod (Ο κουρασμένος θάνατος) του Γερμανού Fritz Lang (1921).

 

Ο Fritz Lang γεννήθηκε στη Βιέννη το 1890 και πέθανε στο Λος Άντζελες το 1976. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες του κινηματογράφου. Οι πιο γνωστές και σημαντικές ταινίες τους έγιναν στη Γερμανία την εποχή του βωβού. Λίγο πριν από την έναρξη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου διέφυγε στις ΗΠΑ όπου και συνέχισε να σκηνοθετεί.

 

Η ταινία «Ο κουρασμένος θάνατος» (1921) έχει ως υπότιτλο «Ένα γερμανικό παραμύθι σε έξι σκηνές». Σε άλλες χώρες είναι γνωστή με τους τίτλους «Τα τρία φώτα» ή «Η Μοίρα». Η υπόθεση αναφέρεται στον ρόλο του Θανάτου, ο οποίος έχει επωμισθεί το βαρύ έργο να αφαιρεί ζωές. Όταν αφαιρεί τη ζωή ενός νέου μόλις αρραβωνιασμένου, αναγκάζεται να αντιμετωπίσει την απόγνωση της αρραβωνιαστικιάς του, στην οποία δίνει την εναλλακτική λύση να του φέρει μια άλλη ζωή για να της επιστρέψει τον αγαπημένο της.

 

Είσοδος ελεύθερη

 

 

Διαβάστηκε 505 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα