ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 2:47:11π.μ.
01
Δεκεμβρίου

Τιμητική Εκδήλωση στον Νίκο Κούνδουρο για την προσφορά του στην Τέχνη

Κατηγορία Σινεμά

Ο Δήμος Βύρωνα, στο πλαίσιο του Προγράμματος Εκδηλώσεων για Ενήλικες, Νέους και Παιδιά (Οκτώβριος – Νοέμβριος – Δεκέμβριος), την Κυριακή 4/12/2016 στις 12:00 το μεσημέρι, φιλοξενεί, στον Πολυχώρο «ΑΣΤΡΑ» (πλησίον του Θεάτρου Βράχων), τον μεγάλο  και πολυβραβευμένο δημιουργό Νίκο Κούνδουρο  τον οποίο θα τιμήσει σε ειδική εκδήλωση για το σύνολο της προσφοράς του στην τέχνη.

Ο Νίκος Κούνδουρος έχει αντιπροσωπεύσει τον ελληνικό κινηματογράφο πολλές φορές στο εξωτερικό όπως στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας το 1953 και 1956, στο Φεστιβάλ Βερολίνου το 1958, 1963 και 1967. Έχει τιμηθεί με το πρώτο βραβείο σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και Βερολίνου το 1963 για την ταινία «Μικρές Αφροδίτες» καθώς και για την ταινία του «Το ποτάμι» στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 1959.

 

Ειδικότερα για την ταινία «Μικρές Αφροδίτες» τιμήθηκε και με το Βραβείο της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου.

 

Σημειώνεται, πως αντίγραφα πολλών ταινιών του βρίσκονται στο Ευρωπαϊκό Μουσείο Κινηματογράφου, στη Γαλλική Ταινιοθήκη καθώς και στο Μητροπολιτικό  Μουσείο της Νέας Υόρκης.

 

Στην εκδήλωση θα προβληθεί video με αναφορά στο έργο του.

Διαβάστηκε 253 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα