ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 11:53:24π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
09
Μαρτίου

Utopia, An Adult's FairyTale, του Νίκου Κουρού

Κατηγορία Σινεμά

«Utopia, An Adult's FairyTale» του Νίκου Κουρού, από 9 Μαρτίου στο ΑΛΚΥΟΝΙΣ new star art cinema σε Α΄ ΠΡΟΒΟΛΗ .

Ένα συμβολικό παραμύθι με κοινωνικοπολιτικές προεκτάσεις, η πρώτη βωβή ταινία που γυρίζεται στην Ελλάδα τα τελευταία 80 χρόνια. Το κινηματογραφικό ντεμπούτο του ταλαντούχου Νίκου Κουρού σε ταινία μεγάλου μήκους., με πολλές συμμετοχές σε φεστιβάλ και αρκετές διακρίσεις:



Μια βωβή ελληνική ταινία εν έτει 2017 επιπλέον ασπρόμαυρη. Στα χνάρια του γαλλικού «The artist» του Μισέλ Χαζαναβίσιους, η no budget ταινία «Utopia». είναι το κινηματογραφικό ντεμπούτο του Νίκου Κουρού. Γυρισμένη σε άσπρο και μαύρο, βωβή και με το στυλιζάρισμα των κλασσικών βωβών ταινιών, η «Utopia» είναι ένα συμβολικό παραμύθι με κοινωνικοπολιτικές προεκτάσεις, που σχολιάζει με κωμικοτραγικό τρόπο την ανθρωπιστική κρίση όπως αυτή δημιουργείται από την παντοκρατορία των τραπεζών και των ανθρώπων που επωφελούνται από το χρηματοπιστωτικό σύστημα εις βάρος των υπολοίπων. Πρόκειται για την πρώτη βωβή ταινία που γυρίζεται στην Ελλάδα τα τελευταία 80 χρόνια και επιχειρεί να ανασκευάσει δημιουργικά το κινηματογραφικό λεξικό από τις βωβές ελληνικές ταινίες της δεκαετίας του 1920-1930 με σύγχρονα οπτικά εφέ και κωμικά γκαγκς.



Σύνοψη

Μια μικρή πόλη, ελέγχεται οικονομικά από έναν διεφθαρμένο ιδιοκτήτη τράπεζας και τηλεοπτικού καναλιού, με αποτέλεσμα να έχει συγκεντρώσει όλο το ρευστό της και να εξαθλιώσει τους κατοίκους της. Κάποια μέρα το ‘’αφεντικό’’ μετά από μηχανορραφίες της ‘’συμμορίας’’ του, απολύει τον Αχιλλέα, έναν εργατικό υπάλληλο στην τράπεζα του. Ο Αχιλλέας από τη μια μέρα στην άλλη βρίσκεται στο δρόμο και αντιμέτωπος με τη σκληρή πραγματικότητα. Κάποια στιγμή συναντά στο δρόμο του έναν παράξενο άνθρωπο που του προτείνει να …αλλάξει τον κόσμο με ένα πολύ παράδοξο τρόπο. Ο Αχιλλέας δέχεται και ένα περίεργο ταξίδι ξεκινά!



Σενάριο-σκηνοθεσία : Νίκος Κουρού
Δ/νση φωτογραφίας-κάμερα : Κωνσταντίνος Μανουσαρίδης, Φάνης Τοψαχαλίδης, Μιχάλης Τεμέλκος Μουσική : Γιάννης Παπαδημητρίου
Μοντάζ : Φάνης Τοψαχαλίδης
Sound Design : Ελένη Φασούλα
Σκηνικά : Βασιλεία Βακιρτζή και το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας
Κοστούμια : Πάρης Κουκουλόπουλος, Εύη Χλιαρά
Μακιγιάζ : Νάνσυ Χαρίση, Χαρά Τσιτούρη
Κομμώσεις :Γλυκερία Σερσέμη, Κική Αδαμίδου, Δέσποινα Αδαμίδου
Εναέριες λήψεις : Σάκης Τσίγγανας
Colour Grading : Φάνης Τοψαχαλίδης
Eιδικά εφέ : Χρήστος Τοψαχαλίδης
Γραφικά-αφίσες : Μιχάλης Τεμέλκος
Προσαρμογή υποτιτλων : Judi Caso


Το τραγούδι των τίτλων της ταινίας, σε μουσική του Γιάννη Παπαδημητρίου, στίχους της Κατερίνας Πολιτίδου και επιμέλεια του Σπύρου Καβαλλιεράτου, ερμηνεύει η μεσόφωνος της Λυρικής μας σκηνής Ελένη Βουδουράκη.


Παίζουν: Νίκος Κουρού, Γιώργος Κοντορίκος, Κωνσταντίνος Ιωαννίδης , Πίστη Κρυσταλίδου, Σάκης Τριανταφύλλου , Κωνσταντίνος Καρανάτσιος, Ρίτα Τσιούρα, Κατερίνα Τσιάρα και 70 ακόμα ερασιτέχνες ηθοποιοί.

 

 


Πηγή: culturenow.gr

embed video plugin powered by Union Development
Διαβάστηκε 260 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα