ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 10:39:06π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
30
Οκτωβρίου

Washingtonia της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη: υποψήφια για τα 27α βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας

Κατηγορία Σινεμά

Η μικρού μήκους ταινία Washingtonia της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη απέσπασε το βραβείο EFA Ghent (Γάνδης), στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Γάνδης στο Βέλγιο, το οποίο ουσιαστικά εξασφαλίζει την υποψηφιότητά της στα βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας του 2014 (EFA).


H Washingtonia θα είναι μια από τις συνολικά 15 υποψήφιες ταινίες για το βραβείο καλύτερης ευρωπαϊκής ταινίας μικρού μήκους στα 27α βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου, των οποίων η τελετή θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο στη Ρίγα της Λετονίας. Στις 8 Νοεμβρίου θα ανακοινωθούν και οι 15 τελικές υποψήφιες ταινίες στο Φεστιβάλ Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου της Σεβίλλης.

 


Η ταινία, η οποία έκανε πρεμιέρα το Φεβρουάριο του 2014 στην 64η Berlinale διεκδικώντας τη Χρυσή Άρκτο και στη συνέχεια βραβεύτηκε από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου ως η καλύτερη μικρού μήκους ταινία, διανύει μία επιτυχημένη πορεία στα διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ, με 45 συμμετοχές έως τώρα, πολλές διακρίσεις και βραβεία.

 


Το θέμα της ταινίας είναι ο φοίνικας Washingtonia, ο μόνος που δεν προσβάλλεται από το κόκκινο σκαθάρι. Γιατί η καρδιά του είναι μικρή και ξερή και σε κανέναν δεν αρέσουν οι μικρές, ξερές καρδιές. Η Washingtonia είναι ένα διαφορετικό όνομα για τη ζεστή, καλοκαιρινή Αθήνα, όπου συμβιώνουν οι καμηλοπαρδάλεις, η madame Ellie, ένα poodle, μια τούρτα γενεθλίων και οι χτύποι της καρδιάς.

 


H ταινία σε παραγωγή Άρτεμις Παττακου, Γιώργου Ζώη και Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, γυρίστηκε στο πλαίσιο του 3ου Athens Open Air Film Festival.

 

 

 

πηγή: culturenow.gr

 

 

MCNews theater banner

Διαβάστηκε 220 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα