ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 2:28:08μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
16
Οκτωβρίου

Η One from the Heart παρουσιάζει την ταινία We are the best, του Lukas Moodysson, από τις 6 Νοεμβρίου 2014 στους κινηματογράφους.


Η ταινία προβλήθηκε σε παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βενετίας, στη συνέχεια συμμετείχε στο Φεστιβάλ του Τορόντο ενώ κέρδισε το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τόκυο, το Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ του Ρέικιαβικ, ενώ ήταν η επίσημη ταινία λήξης του Φεστιβάλ του Ρότερνταμ.

 


Σε συνέχεια των Δείξε μου Αγάπη, Μαζί και Λίλια για Πάντα, το We are the Best! είναι η έβδομη ταινία του Λούκας Μούντισον όπου παρουσιάζει την Μπόμπο, την Κλάρα και τη Χέντβιγκ, τρεις μικρές επαναστάτριες στη Στοκχόλμη της δεκαετίας του ’80, οι οποίες παρά τις διαφορές τους βρίσκουν το κοινό τους στοιχείο στη μουσική και φτιάχνουν μια μπάντα χωρίς να έχουν μουσικά όργανα , θέλοντας να αποδείξουν ότι η πανκ μουσική δεν έχει πεθάνει και ότι εκείνες είναι «οι καλύτερες», σε μια προσπάθεια ανεξαρτητοποίησης από τους μεγάλους και το σχολείο. Πρόκειται για μια ξεχωριστή ταινία για την εφηβεία και τη γυναικεία φιλία όπου ο Μούντισον καταφέρνει να απεικονίσει την αθωότητα εκείνων των χρόνων χωρίς τη συγκαταβατικότητα των ενηλίκων απέναντι στους εφήβους.

 


Η ταινία We are the Best! αποτελεί μια δήλωση αισιοδοξίας και πίστης ότι θα τα καταφέρουμε παρά τις αντιξοότητες. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο σκηνοθέτης: «Ένιωσα ότι μέσα σε όλο το σκοτάδι που μας περιβάλλει έπρεπε να κάνω μια εύθυμη ταινία που θα μας ενθάρρυνε πείθοντας μας ότι η ζωή δεν είναι ανέφικτη. Ότι υπάρχουν πάντα τρόποι και ευκαιρίες. Ήθελα να κάνω μια χαρούμενη ταινία όπου ταυτόχρονα θα διασκέδαζα όσο καιρό θα την φτιάχναμε».

 


Έγραψαν για την ταινία:

 

«Με μια μεταδοτική ενέργεια και μια ιστορία που δεν μπορείς παρά να απολαύσεις, το We are the Best! δικαιώνει τον τίτλο του σαν την καλύτερη feelgood ταινία της χρονιάς. Ασχέτως της ηλικίας και των μουσικών σου γούστων».

 

Γ. Κρασσακόπουλος, FLIX

«Ευφορικά αστείο».

Time Out New York *****

«Μια αριστουργηματική ιστορία ενηλικίωσης».

The Guardian ****

«Μια ταινία που πιθανώς θα επαναπροσδιορίσει τον Μούντισον ως έναν από τους πιο σπουδαίους ανεξάρτητους σκηνοθέτες».

The Guardian

«Υπάρχουν πολλές ταινίες για το rock ‘n’ roll αλλά λίγες είναι τόσο τέλειες όπως το WE ARE THE BEST».

A.O. Scott, NY Times

«Μια καταπληκτικά αστεία κωμωδία ενηλικίωσης».

The Telegraph

 


«Αν μια ταινία έχει βάλει δίκαια στον τίτλο της θαυμαστικό, αυτή είναι το WE ARE THE BEST! Η χαρά που μεταδίδει είναι επαναστατική».

Sheri Linden, LA Times

«Έξυπνη, αστεία και αυθεντική».

The Playlist

«Είναι μια ζωντανή, αστεία, ουσιαστική ιστορία ενηλικίωσης»

Vulture

«Περνάει αυθόρμητα από τα μπλεξίματα στη ζεστασιά της γυναικείας φιλίας».

Film Comment Magazine

«Μια συγκινητική ματιά στα πάνω και στα κάτω της εφηβείας».

 

Huffington Post

«Υπάρχει ένα στάδιο στα εφηβικά χρόνια όταν ακόμα και οι πιο μπανάλ εκφράσεις μοιάζουν να αξίζουν ένα θαυμαστικό, αλλά η ταινία του Λούκας Μούντισον We are the Best!, μια αξιαγάπητη, αυθεντική και εντελώς διασκεδαστική απόδοση αυτής της περιόδου – στη Στοκχόλμη, το 1982 – αξίζει πραγματικά το δικό της θαυμαστικό. Δηλαδή, θα μπορούσε να έχει και τρία θαυμαστικά: ένα για κάθε ένα από τα δεκατριάχρονα, δυνατά αλλά ακόμα εύθραυστα, κορίτσια που βρίσκονται στο επίκεντρο αυτής της ζωντανής ταινίας, τα οποία σχηματίζουν ένα πανκ τρίο για να εκφράσουν τα προβλήματα τους. Το κοινό που ανταποκρίθηκε στο ανάλαφρο άγγιγμα και την απαράμιλλη τρυφερότητα που έκαναν γνωστό τον Μούντισον με τις ταινίες Δείξε μου Αγάπη και Μαζί θα ενθουσιαστούν με αυτήν την γλυκιά και πνευματώδης επιστροφή του σκηνοθέτη σε φοβερή φόρμα, όπως θα κάνουν και οι θεατές που θα τον γνωρίσουν τώρα».

 

Guy Lodge, VARIETY

«Μια φωτεινή, δροσερή και ακαταμάχητα διασκεδαστική ιστορία τριών κοριτσιών που ζουν τα δύσκολα εφηβικά χρόνια μέσα από έρωτες και μουσική στη Στοκχόλμη στις αρχές της δεκαετίας του 80, η ταινία του Λούκας Μούντισον We are the Best! είναι μια πραγματική απόλαυση».

 

Mark Adams, SCREEN

«Η ζωντάνια των συναισθημάτων και η ζεστή ματιά πάνω στην εφηβεία που χαρακτήριζαν το ντεμπούτο του Λούκας Μούντισον, την ταινία Δείξε μου Αγάπη, επιστρέφουν ευχάριστα στη νέα του ταινία We are the Best! Βασισμένη σε ένα κόμικ της συζύγου του σκηνοθέτη, πρόκειται για την αισιόδοξη ιστορία τριών κοριτσιών που βρίσκονται σε αυτήν τη δύσκολη ηλικία και αποφασίζουν να φτιάξουν μια πανκ μπάντα για να ξεφύγουν από τους γονείς που δεν τις καταλαβαίνουν, τα συντηρητικά κορίτσια του σχολείου και τη μοναξιά τους. Αν και η ταινία διαδραματίζεται το 1982 στη Στοκχόλμη, πρόκειται για μια οικουμενική ιστορία, που αποδεικνύεται ιδιαίτερα αφοπλιστική με τη ζωηρή της αυθεντικότητα».

 

David Rooney, Hollywood Reporter

 


6 Νοεμβρίου 2014 στους κινηματογράφους από την One from the Heart

 

 

 

πηγή: culturenow.gr

Διαβάστηκε 219 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα