ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 10:51:57π.μ.
10
Απριλίου

Αδρεναλίνη: έκθεση ζωγραφικής της Ιουλίας Μανούση στην Myro Gallery

Κατηγορία Εικαστικά

Την Πέμπτη 21 Απριλίου στις 20.00 η Myro Gallery σας προσκαλεί στα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης της ζωγράφου Ιουλίας Μανούση στον χώρο Myro Project Room, για την παρουσίαση της σειράς έργων της “Αδρεναλίνη”.

Την έκθεση επιμελείται ο Πάρης Καπράλος.

 

Η Ιουλία Μανούση είναι αυτοδίδακτη Σερραία ζωγράφος γνωστή στην Θεσσαλονίκη όπου σταδιοδρομεί ως εικαστική καλλιτέχνης τα τελευταία 20 χρόνια, εξαιρετικά αγαπητή για τις ιδιαίτερες και αναγνωρίσιμες γραφές της. Πειραματίστηκε και χρησιμοποίησε πολλά υλικά και τεχνικές, τις οποίες ανέπτυξε και εξέλιξε στην πορεία της Σπούδασε την ακουαρέλα κοντά στην ακουαρελίστα Μαρία Σκλίδα. Έχει πραγματοποιήσει έξι ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και έχει συμμετοχή σε πάνω από 40 ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα, τον Καναδά, την Γαλλία, την Ιταλία, την Ιαπωνία και την Ινδία.

 

Έργα της έχουν διακριθεί στην 6η Μπιενάλε Μικρογραφίας 2002 στο Κεμπέκ του Καναδά και στη Διεθνή έκθεση ζωγραφικής 2013 στο Akashi και στο Kobe της Ιαπωνίας. Είναι μέλος του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Β.Ε. (ΣΚΕΤΒΕ). Ασχολείται με τη στιχοπλασία και τη συγγραφή έμμετρων παραμυθιών. Εξέδωσε την πρώτη ποιητική της συλλογή «παρ’ όλα αυτά… γέλα φίλε μου» το 2010. Έργα της βρίσκονται σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές.

 

“Πάνε πολλά χρόνια που άφησα πίσω μου το προσχέδιο στους πίνακες μου. Αφήνω πλέον το χέρι μου ελεύθερο να ακολουθήσει συνειδητό και ασυνείδητο , παίρνοντας ότι θέλει αυτό , πινέλο, σπάτουλα, χαρτιά, ζελατίνες κλπ…. Και με χρώματα να αποτυπώσει στον καμβά συναισθήματα, ανησυχίες, προβληματισμούς, φοβίες και φαντασιώσεις που γεμίζουν κάθε φορά το «είναι» μου. Κάποτε βγαίνουν μορφές, πραγματικά και εξωπραγματικά τοπία, ονειρικές εικόνες του Πάνω και του Κάτω Κόσμου, αντιφατικά σχέδια και σχήματα. Στη συγκεκριμένη σειρά «Αδρεναλίνη» αποτυπώθηκαν το στρες, το άγχος και η βιασύνη να εκτονωθεί η φόρτιση μου και να γεννήσω για να ξαναγεννηθώ… Μετά ήρθε η ηρεμία… μέχρι την επόμενη γέννα”, επισημαίνει σε statement που εξέδωσε για την έκθεση η ζωγράφος.


Τοποθεσία: Myrό Gallery, Νικηφόρου Φωκά 8, περιοχή Λευκού Πύργου, Κέντρο Θεσσαλονίκης


Ημερομηνία: Εγκαίνια: Πέμπτη 21 Απριλίου 2016, στις 20.00
Διάρκεια έως Σάββατο 21 Μαϊου 2016
Ώρες λειτουργίας: Πέμπτη, Παρασκευή 11.00 – 14.00 & 17.00 – 21.00, και Σάββατο 11.00 – 15.00


Είσοδος ελεύθερη


Πληροφορίες: www.myro.gr

 

 

πηγή: culturenow.gr

Διαβάστηκε 105 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα