×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 49
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
22
Σεπτεμβρίου

Αφιερώματα στην Πινακοθήκη-Γλυπτοθήκη της art-idea στο Κέντρο Τέχνης Καστέλας

Κατηγορία Εικαστικά

Η Πινακοθήκη-Γλυπτοθήκη της art-idea παρουσιάζει στο Κέντρο Τέχνης Καστέλας το αφιέρωμα με τίτλο Η Τρίτη Γυναίκα, για την Ελληνομεξικάνα εικαστικό Melina Moisidelis.


Στο πλαίσιο του θεσμού των Αφιερωμάτων, δύο αίθουσες της Πινακοθήκης-Γλυπτοθήκης αφιερώνονται για μια εβδομάδα σε έναν δημιουργό, ενώ οι επισκέπτες της έχουν την δυνατότητα να περιηγηθούν στον υπόλοιπο χώρο όπου εκτίθενται έργα τέχνης , ζωγραφική, γλυπτική – κατασκευές, δημιουργίες διεθνώς αναγνωρισμένων αλλά και νεώτερων καλλιτεχνών που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Επιμέλεια: Νικολένα Καλαϊτζάκη, ιστορικός τέχνης


Η ιστορικός τέχνης αναφέρει τα σχετικά: «Εμπνευσμένη από το ομώνυμο έργο του διάσημου Γάλλου φιλοσόφου-στοχαστή και κοινωνιολόγου της εποχής μας, Gilles Lipovetsky, Η Τρίτη Γυναίκα (La Troisieme Femme) το οποίο πραγματεύεται την θέση και τον ρόλο της γυναίκας στο συγχρονικό πεδίο της μεταμοντέρνας κοινωνίας - της ισότητας των φύλων, της γυναικείας απελευθέρωσης, -του υπερκαταναλωτισμού, της πολλαπλότητας και πολυπλοκότητας του βιομηχανικού πολιτισμού, η Ελληνομεξικάνα εικαστικός, Melina Moisidelis, προσεγγίζει το συναισθηματικό αντίκτυπο των καθορισμένων και επιβαλλόμενων κοινωνικών προτύπων στον γυναικείο ψυχισμό και αποτυπώνει εικαστικά έγκλειστες γυναικείες μορφές – σύμβολα θηλυκότητας - βυθισμένες σε ημισφαιρικά, διαφανή πλεξιγκλάς μέσα στο “κυκλικό” του κόσμου.

Σύγχρονες γυναίκες - που μέσα στην πολλαπλότητα των ρόλων που η ίδια η κοινωνία τους έχει επιβάλλει - αναζητούν την ταυτότητα τους. Γυναίκες τοποθετημένες στο κέντρο – διεκδικούν - μέσα από το κενό, την απομόνωση, το ασφυκτικό της μοναξιάς και της ευθύνης των ρόλων - τον επαναπροσδιορισμό τους. Άλλες είναι έτοιμες να δραπετεύσουν κι άλλοτε άλλες κοιτάζουν “κατάματα’’ την δική τους φυγή - σπάζοντας μια για πάντα τις αλυσίδες της “ευτυχίας του παράδοξου"».

Τοποθεσία: Πινακοθήκη-Γλυπτοθήκη: Κέντρο Τέχνης Καστέλας, Καραγιώργη Σερβίας 3, Καστέλα, Πειραιάς


Ημερομηνία: Έναρξη: Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου και ώρα 8.00 μ.μ
Διάρκεια: 22/9 – 29/9


Πληροφορίες: Τηλ.: 210 4221925
www.art-idea.gr

 

 

πηγή: culturenow.gr

Διαβάστηκε 201 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)