ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 8:25:13μ.μ.
11
Ιουνίου

Αναπροσαρμογές: Έκθεση του Δώρου Ηρακλέους στη γκαλερί Κυπριακή Γωνιά

Κατηγορία Εικαστικά

Στην γκαλερί Κυπριακή Γωνιά στη Λάρνακα ο Δώρος Ηρακλέους παρουσιάζει μια σειρά καινούργιων έργων του, με τον τίτλο «Αναπροσαρμογές» από τις 15 Ιουνίου μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2016.

Όλα τα έργα κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα της γκαλερί.

 

Μέσα από μια ατμόσφαιρα σχημάτων, χρωμάτων, αντικειμένων σε νέα πλαίσια και νέα διάταξη, με προσθήκες και αφαιρέσεις ο καλλιτέχνης μας καλωσορίζει στον περίτεχνο κόσμο του, αναπροσαρμοσμένο και επανερχόμενο, ανάλογα με τις προσταγές της δικής του διάθεσης και τις εκφάνσεις της επικρατούσας ατμόσφαιρας.

 

Τα μοτίβα του διάτρητα καθρεφτίζουν τις επαναλαμβανόμενες πράξεις μας. Αντικατοπτρισμός του προσωπικού μας μικρόκοσμου, παιχνιδιάρικη διαφυγή της καθημερινής μας επικοινωνίας με τα πράγματα, σε σχέση πάντα με το βιωματικό και ψυχικό μας κόσμο. Με το χρώμα να δίνει ζωή και να ενεργοποιεί παράλληλα τις παραστάσεις κάθε εικόνας. Τις περισσότερες φορές θα μπορούσε να χαρακτηριστεί κι ως ερέθισμα εμπειριών από το παρελθόν. «Το χρώμα είναι η ίδια η ζωή, δίνει ζωή», όπως θα τονίσει ο ίδιος ο καλλιτέχνης.

 

Έργα που σηματοδοτούν κι επισφραγίζουν για μια ακόμα φορά την ταυτότητα και την εικαστική σφραγίδα του καλλιτέχνη. Την προσωπική του γραφή, με κυρίαρχο υλικό για να δημιουργήσει και να επεκτείνει την έρευνά του, το αλουμίνιο, άφθαρτο στο χρόνο, εύπλαστο κι άκαμπτο μαζί, φευγάτο κι όμως στέρεο, συμπαγές, όπως τις ακατάλυτες αξίες της ζωής .

 

Δημιουργίες επίπεδες, ανάγλυφες έξω και μέσα από το πλαίσιο, όπως και κατασκευές δισδιάστατες και τρισδιάστατες κατασκευές, με συνθέσεις κι αφηγήσεις εγχάρακτες σε φύλλα αλουμινίου, που αποπνέουν άλλοτε ρομαντισμό παρελθόντων εποχών, επιτρέποντάς μας το όνειρο και ταξιδεύοντάς μας σε κόσμους άλλους κι άλλοτε προσγειώνοντάς μας στα καθ’ ημάς.

 

ΔΩΡΟΣ ΗΡΑΚΛΕΟΥΣ

 

Γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1953. Έχει στο ενεργητικό του 20 ατομικές και δεκάδες ομαδικές εκθέσεις στην Κύπρο και στο εξωτερικό.

 

Είναι μέλος του ΕΚΑΤΕ (Επιμελητήριο Καλών Τεχνών Κύπρου).

 

Παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής, γλυπτικής και χαρακτικής σε ιδιωτικές σχολές για πολλά χρόνια. Παρουσίασε τη δουλειά του στη Σουηδία, Τουρκία, Ελσίνκι και Ρόδο με μεγάλη επιτυχία.

 

Πολλά από τα έργα του βρίσκονται σε πολλές ιδιωτικές συλλογές καθώς επίσης και στις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού στην Κύπρο.

 

Τοποθεσία: Γκαλερί Κυπριακή Γωνιά, Σταδιου 45, Λαρνακα


Ημερομηνία: Εγκαίνια: Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016, στις 8.00 μ.μ.

Διάρκεια: 15 Ιουνίου - 30 Σεπτέμβριου 2016

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα μέχρι Σάββατο: 10.00 π.μ. - 1.00 μ.μ. &  4.30 μ.μ. - 7.30 μ.μ.


Πληροφορίες: www.gallerykypriakigonia.com.cy

 

 

πηγή: culturenow.gr

Διαβάστηκε 251 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα