Εκτύπωση αυτής της σελίδας
18
Απριλίου

"Αudiography": Οπτικοακουστική έκθεση του Περικλή Λιακάκη στην Dépôt Art Gallery

Κατηγορία Εικαστικά

Η Dépôt Art Gallery, Νεοφύτου Βάμβα 5, Κολωνάκι, εγκαινιάζει τη Δευτέρα, 24 Απριλίου 2017 από τις 20:00 έως τις 23:00 την οπτικοακουστική έκθεση του συνθέτη/φωτογράφου Περικλή Λιακάκη Με τίτλο ΑUDIOGRAPHY.

Επιμέλεια έκθεσης: Γωγώ Κολυβήρα

Διοργάνωση & Παραγωγή: Ανθή Τσουβαλά, ‘Εστερ Ταραγάν

Διάρκεια έκθεσης : 24 Απριλίου – 12 Μαΐου 2017

 

DSC00356bb Copy

 

Η «Ηχογραφία» (AUDIOGRAPHY) είναι μια σύνθεση οπτικοακουστικών μέσων και φωτογραφίας που παρουσίαζεται για πρώτη φορά.

 

Δύο πόλεις, η Βιέννη και η Αθήνα, παρείχαν το υλικό για αυτό το πρότζεκτ.

 

DSC03407b Copy

 

Εικόνες και ήχοι συλλέχθηκαν, συνδυάστηκαν, επεξεργάστηκαν και ανασυντέθηκαν με σκοπό τη δημιουργία μιας νέας πόλης «τσέπης».

 

Μια βουτιά στη νυχτερινή ποίηση μιας πόλης που φέρνει στην επιφάνεια τους ήχους και τις σκηνές από όλα αυτά τα μικρά-μεγάλα δράματα που παίζονται δίπλα μας.


Ο Περικλής Λιακάκης συμπυκνώνει μια ολόκληρη πόλη μέσα σε λίγα τετραγωνικά μέτρα και μας προσκαλεί να την εξερευνήσουμε. Το αποτέλεσμα αποτελεί έναν ύμνο και συγχρόνως ένα ρέκβιεμ της καθημερινότητας.


Ο Περικλής Λιακάκης γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Σύνθεση στην Ανώτατη Σχολή Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών της Βιέννης.

 

FOTO2 Copy

 

Ζει στην Βιέννη όπου και διδάσκει Σύνθεση και Ανώτερα Θεωρητικά στο μουσικό Πανεπιστήμιο, ως Επίκουρος καθηγητής.

 

Είναι μόνιμος συνεργάτης των μουσικοθεατρικών οργανισμών Sirene Operntheater και Dramagraz της Αυστρίας.


Κείμενο του πεζογράφου Βαγγέλη Προβιά

Η έκθεση «AUDIOGRAPHY#1: I sing the city» του Περικλή Λιακάκη, έστρεψε την προσοχή μου στις αόρατες και σημαντικές πτυχές της ψυχής αλλά και της υφής της πόλης. Χάρη στην διπλή του ιδιότητα, αυτή του συνθέτη αλλά και του φωτογράφου, ο Λιακάκης δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την γόνιμη και με πολλούς τρόπους βιωματική εξερεύνηση της πολυπλοκότητας των πόλεων.Η ματιά του βλέπει το αστικό όλο αλλά και ζουμάρει στο ίδιο το νήμα της πλέξης του αστικού χώρου. Πώς αλλιώς θα μπορούσαμε να αφηγηθούμε για τις πόλεις, αν όχι με έναν νέο, πολύσημαντο τρόπο αφήγησης που συνδυάζει ερεθίσματα; Πώς να εξιστορήσεις και να αποτυπώσεις το πολυσύνθετο αν όχι με μια νέα σύνθεση, σαν αυτή στην «AUDIOGRAPHY#1»;


Ο Περικλής Λιακάκης έχει περιπλανηθεί δημιουργικά στις πόλεις – έχει περιπλανηθεί όχι μόνο ως θεατής αλλά και ως ακροατής, στάθηκε στις γωνιές και τις ιστορίες τους με πολύ ευαίσθητο αυτί και μάτι.Τα έργα του αφηγούνται ιστορίες, αλλά και υποδεικνύουν εξελίξεις, δυνατότητες, πιθανότητες περαίωσης, αυτών των ιστοριών.Οι εικόνες και οι ήχοι του, παρουσιάζουν χαρακτήρες, πρόσωπα, καθώς και τις ιστορίες που τα έχουν διαμορφώσει.Είδε και μετά ονειρεύτηκε ο Λιακάκης, ανθρώπους που στέκονται και γίνονται τμήμα του αστικού τοπίου.Και αποτυπώνει εντυπώσεις από αυτά τα όνειρα στα έργα του.


Η εγκατάσταση του Περικλή Λιακάκη συμπυκνώνει την αόρατη φλέβα κάθε πόλης καθώς χτυπά. Οι πόλεις θα αλλάζουν, για πάντα.Κάθε μέρα γίνονται κάτι άλλο, κάτι περισσότερο, κάτι λιγότερο.Αυτό που είναι σήμερα, μπορούμε να το αφουγκραστούμε, να το δούμε, να το ακούσουμε, να το βιώσουμε.

 

Βαγγέλης Προβιάς – Πεζογράφος


Dépôt Art Gallery

Νεοφύτου Βάμβα 5
106 74 Κολωνάκι - Αθήνα
Τηλ :+30 210 3648174
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Facebook: depotgallery.gr


Ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Παρασκευή 12:00 – 20:30
Σάββατο 12:00 –16:00
Κυριακή & Δευτέρα κλειστά

Διαβάστηκε 245 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)