ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Κυριακή, 31 Μαΐου 2020 - 1:41:03π.μ.

banner468x60

16
Ιουλίου

Διορθόδοξη έκθεση αγιογραφίας στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων «Μελίνα Μερκούρη»

Κατηγορία Εικαστικά

Ο Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, στα πλαίσια των μεγάλων διοργανώσεών του των τελευταίων τριών ετών (έκθεση ζωγραφικής για το έτος El Greco στην Μπολόνια της Ιταλίας, Λογοτεχνικό συνέδριο στο Πλέβεν της Βουλγαρίας, εκδήλωση σε πρεσβευτικό επίπεδο για τα 240 χρόνια από τη γέννηση του Ι. Καποδίστρια κλπ),

διοργανώνει Διορθόδοξη έκθεση αγιογραφίας από 24 ως 28 Σεπτεμβρίου 2016, στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων «Μελίνα Μερκούρη», σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

 

Στη διοργάνωση αυτή, θα εκτεθούν και θα προβληθούν έργα σύγχρονων δόκιμων και αναγνωρισμένων Ελλήνων και ξένων αγιογράφων με προσωπογραφίες, τοπιογραφίες, ψηφιδωτά, έργα γλυπτικής κλπ, σύγχρονης ή παραδοσιακής αγιογραφίας, θέλοντας να αναδείξουμε το μεγαλείο της αγιογραφικής τέχνης με την πολυποικιλότητα των σχολών της, από το χθες στο σήμερα και τη διαχρονικότητα της Ορθοδοξίας.

   

Σκοπός του Ομίλου μας - με τα λιγοστά μέσα που διαθέτει από τις συνδρομές των μελών του - είναι, μέσα από την Τέχνη να υμνηθεί το μεγαλείο της Ορθοδοξίας, να αναδειχθεί η συνέχεια και η σημαντικότητά της για την ανθρώπινη ύπαρξη, σε πνεύμα αγάπης και αδελφοσύνης των λαών και των εθνών.

 

Η διοργάνωση θα υποστηριχθεί με ευρεία δημοσιότητα, καθώς και με πολιτιστικά δρώμενα που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια του 5ημέρου. Ο Όμιλος βρίσκεται ήδη σε επαφή με Πρεσβείες ομόδοξων χωρών στην Αθήνα, με σκοπό την υποστήριξή τους στην έκθεση, τη συμμετοχή τους με πολιτιστικά δρώμενα των χωρών τους και κειμηλιακά εκθέματα, καθώς και τη συμμετοχή αγιογράφων από τις χώρες αυτές.

 

Για την έκθεση θα εκδοθεί πολυτελής, έγχρωμος εικαστικός κατάλογος, στον οποίο θα συμπεριληφθούν με βιογραφικό και φωτογραφία έργου τους (με τις προϋποθέσεις που αναφέρονται στους όρους συμμετοχής) οι συμμετέχοντες εικαστικοί – αγιογράφοι και θα προλογίζουν οι φορείς που θα παραχωρήσουν αιγίδα.

 

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

    Δικαίωμα συμμετοχής έχουν επαγγελματίες ή ερασιτέχνες αγιογράφοι, ενεργά μέλη του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου & Επιστημών Ελλάδος, καθώς και μη μέλη.


    Κάθε καλλιτέχνης μπορεί να συμμετέχει με ένα (1) έργο, το οποίο θα πρέπει να συνοδεύεται από καβαλέτο, ή βάση (αν πρόκειται για γλυπτό), διότι απαγορεύεται η ανάρτηση έργων στους τοίχους του κτιρίου. Οι διαστάσεις και το θέμα παραμένουν ελεύθερα.


    Το έργο, θα πρέπει να είναι σε πλαίσιο (κορνίζα) ή εάν η άποψη του καλλιτέχνη δεν το επιβάλει, να έχει τη δυνατότητα ανάρτησης και στήριξης στο καβαλέτο ή στη βάση.


    Η τοποθέτηση των έργων στο χώρο θα γίνει από τους υπεύθυνους εικαστικούς του Ομίλου, με κριτήριο την καλύτερη δυνατή θέαση, ανάλογα με το μέγεθος και το είδος του κάθε έργου.


    Η αποστολή (με courier) του έργου στο χώρο της έκθεσης, βαρύνει τον καλλιτέχνη, ο οποίος μπορεί επίσης να το μεταφέρει ο ίδιος. Το αυτό ισχύει και για την παραλαβή του έργου μετά τη λήξη της έκθεσης. Το έργο θα επιστραφεί στη διεύθυνση που έχει ορισθεί στη δήλωση συμμετοχής, εκτός εάν προσδιορισθεί άλλη.


    Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες θα ενημερωθούν τηλεφωνικά και με email για τον ακριβή χρόνο και τόπο παράδοσης των έργων, καθώς και για την παραλαβή τους μετά το πέρας της έκθεσης.

 

    Κάθε καλλιτέχνης θα χρειαστεί να αποστείλει μέσω email ως τη Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016, ένα βιογραφικό του και 1 φωτογραφία έργου του (όχι απαραίτητα αυτού με το οποίο συμμετέχει), για τον εικαστικό κατάλογο της έκθεσης.
    Το βιογραφικό θα είναι γραμμένο σε μορφή word με γραμματοσειρά Arial νουμ 11 και δε θα πρέπει να ξεπερνά τις 6 γραμμές σελίδας Α5 (μέχρι 80 λέξεις), αυστηρά.


    Η φωτογραφία έργου, θα χρειαστεί να είναι σε λογικό μέγεθος και μορφή jpg, έγχρωμη, υψηλής ανάλυσης (άνω των 300 dpi).

 

    Αξία συμμετοχής στην έκθεση:

·     Για τα μέλη του Ομίλου: 100 ευρώ.

·     Για μη μέλη: 140 ευρώ.


           Στο κόστος συμμετοχής περιλαμβάνονται:

·     αναμνηστικός έπαινος συμμετοχής

·      εικαστικός κατάλογος

·     10 προσκλήσεις

·     2 αφίσες μεγέθους α3

 

Η συμμετοχή καταβάλλεται με τραπεζική κατάθεση ως 26/08/2016, στον κάτωθι λογαριασμό του Ομίλου:

Τράπεζα: Eurobank

Αρ. Λογ/σμού: 0026.0400.14.0200210014

IBAN: GR7202604000000140200210014

(στην αιτιολογία αναγράφεται το ονοματεπώνυμό σας και Διορθόδοξη έκθεση αγιογραφίας).

 

Καταληκτική ημερομηνία δηλώσεων συμμετοχής αυστηρά, η Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016, στη γραμματεία του Ομίλου, μέσω email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., όπου θα δηλώνονται: τίτλος, διαστάσεις, υλικό, τεχνική και στο μήνυμα θα επισυνάπτονται: η δήλωση συμμετοχής συμπληρωμένη, το βιογραφικό (όπως αναλύθηκε άνωθεν), η φωτογραφία έργου, στοιχεία επικοινωνίας του καλλιτέχνη (κινητό τηλέφωνο – email) και αντίγραφο καταθετηρίου αξίας συμμετοχής.

 

Μετά το πέρας της καταληκτικής ημερομηνίας, δηλώσεις δε θα γίνονται δεκτές.

 

Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου καί Επιστημών Ελλάδος

Τηλέφωνο γραμματείας: 210 9514523 (Δευτέρα - Παρασκευή ώρες 09.00 - 14.00)

Club for UNESCO of Arts, Letters and Sciences of Greece

Telephone: 210 9514523 (Monday to Friday, working hours: 09.00 - 14.00)

 

 

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Διαβάστηκε 285 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα