ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 12:52:17π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
08
Φεβρουαρίου

Εικαστική έκθεση του Σ.Κ.Ε.Τ.Κ.Ε. στο Πολιτιστικό Κέντρο "Μελίνα"

Κατηγορία Εικαστικά

Έως και τις 15 Φεβρουαρίου ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Κεντρικής Ελλάδας - Σ.Κ.Ε.Τ.Κ.Ε. ταξιδεύει 82 καλλιτέχνες του στην πρωτεύουσα Αθήνα.

Στη γειτονιά του Θησείου και μέσα στο παλιό Πιλ Πουλ - σημερινό Πολιτιστικό κέντρο “Μελίνα”, ο Δήμος Αθηναίων και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α), θα στεγάσει και ζεστά θα φιλοξενήσει τους καλλιτέχνες που από την περιφέρεια της πατρίδας μας ονειρεύονται να δώσουν ένα δυνατό παρόν στην πολιτιστικό γίγνεσθαι της Αθήνας.

 

Ένα μεγάλο ευχαριστώ λοιπόν από τον Σ.Κ.Ε.Τ.Κ.Ε. στο Δήμο Αθηναίων για τη στήριξη και στον τηλεοπτικό σταθμό Star Κεντρικής Ελλάδας -χορηγό επικοινωνίας. Ένα ακόμα μεγαλύτερο ευχαριστώ στη δική μας Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, Περιφερειακή ενότητα Φθιώτιδας για την στήριξη και άρτια συνδιοργάνωση άλλης μιας έκθεσης μας. Συνθέτουμε μια ομάδα πολυσυλλεκτική η οποία για 18 συναπτά έτη ανανεώνει και δημιουργεί την ζωντανή τέχνη στο “ΚέντρΟν”, που κάναμε τίτλο της έκθεσής μας. Αυτός μαρτυρά τη γεωγραφική μας θέση στο χάρτη και τον κεντρικό ρόλο του συλλόγου στο χώρο.

 

Μα ο τίτλος μας, με την ελευθερία της φαντασίας, μοιάζει να κρύβει και τη μαγική λέξη Ον, το βάρος της οποίας κουβαλά ο άνθρωπος... Μπρος στο αιώνιο αυτό φιλοσοφικό ερώτημα οι καλλιτέχνες μας στέκονται με την ευαισθησία τους, τη φαντασία και τη δύναμη του μέσου τους ως γνώμονα και κριτή του κόσμου.

 

Μια επίσκεψη στην έκθεσή μας ελπίζουμε να γίνει για όλους τους επισκέπτες αφορμή να αποτινάξουν λίγη από τη σκόνη της καθημερινότητας και να ξαναδούν εαυτό και συνάνθρωπο με το λυτρωτικό βλέμμα της Τέχνης.



Η έκθεση περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, ψηφιδωτού, εγκαταστάσεων και επιτοίχιων κατασκευών.

 

Πληροφορίες
Τοποθεσία: Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα, Ηρακλειδών 66 & Θεσσαλονίκης Θησείο, Στάση Μετρό Κεραμικός
Ημερομηνία: 3-15 Φεβρουαρίου 2017
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Σάββατο 10:00-20:00, Κυριακή 10:00-14:00, Δευτέρα κλειστά
Πληροφορίες: Σ.Κ.Ε.Τ.Κ.Ε. τηλ.: 6972302343

 

 

Πηγή: culturenow.gr

Διαβάστηκε 184 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα