ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 12:37:11μ.μ.
24
Μαΐου

Εικαστική έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας με τίτλο "Περί διαβάσεων", 18-27 Ιουνίου 2021, στον πολυχώρο Βρυσάκι, στην Πλάκα

Κατηγορία Εικαστικά

Εικαστική έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας με τίτλο "Περί διαβάσεων", 18-27 Ιουνίου 2021, στον πολυχώρο Βρυσάκι, στην Πλάκα.

Δύο ανερχόμενοι καλλιτέχνες παρουσιάζουν από κοινού το θέμα των διαβάσεων, του περάσματος από τη δική τους ματιά με στόχο να δώσουν ένα διαφορετικό στίγμα στο χώρο της απεικόνισης. Το θέμα προσεγγίζεται αφενός μέσω ζωγραφικής και ποίησης από την Μητσακου Γεωργία και αφετέρου μέσω της φωτογραφίας από τον Νιάρχο Γιώργο.

 

Για περαιτέρω πληροφορίες πάνω στα έργα των καλλιτεχνών παρακαλώ όπως επικοινωνήσετε με


Μητσακου Γεωργία:
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Tell: 6949735745
Νιάρχος Γιώργος:
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Tell: 6943240882

 

 

Λίγα λόγια για την έκθεση

 

Η ιδέα της έκθεσης ήρθε αναπάντεχα σε μία συζήτηση που είχαμε με τη Γεωργία, όπου και πρότεινε να συνδυάσουμε τα έργα μας και να τα παρουσιάσουμε από κοινού. Ο συνδυασμός έργων ζωγραφικής και φωτογραφίας κάτω από ένα κοινό θέμα, δίνει τη διαφορετική προσέγγιση του κάθε καλλιτέχνη, που βασίζεται σε εμπειρίες, βιώματα αλλά και την έμπνευση της στιγμής.


Ο τίτλος της έκθεσης είναι «Περί Διαβάσεων». Στην έκθεση, υπάρχουν έργα που παραπέμπουν τόσο σε μια πιο κυριολεκτική προσέγγιση της λέξης «διάβαση», όσο και σε πιο μεταφορικές προσεγγίσεις, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στον επισκέπτη να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα από τη δική του οπτική γωνία και φαντασία.


Πιο συγκεκριμένα, στους πίνακες ζωγραφικής, μπορεί κανείς να απολαύσει περάσματα από την Καλαμάτα, από ελληνικό νησί, από το Βερολίνο, τη Γλασκόβη, το Εδιμβούργο καθώς και από το βορειότερο άκρο του Ηνωμένου Βασιλείου. Αυτό που κυριαρχεί στα έργα είναι το φως και η ζωηρότητα της έντασης των χρωμάτων που σχετίζονται με τα συναισθήματα της καλλιτέχνιδος από αυτά τα περάσματά της. Καθένα από τα έργα αυτά συνδυάζεται με στίχους από ποιήματα της ίδιας, με στόχο ο επισκέπτης αφενός να «ταξιδέψει», αφετέρου να δημιουργήσει ίσως και τις δικές του εικόνες ψυχής.


Γενικά με την έκθεσή μας θα θέλαμε να δώσουμε το δικό μας, διαφορετικό στίγμα στον καλλιτεχνικό χώρο, προσφέροντας μια εναλλακτική ματιά στην τέχνη της απεικόνισης.

 

 

Ποιος είμαι

 

Ονομάζομαι Γιώργος Νιάρχος, μεγάλωσα στην Αθήνα, έχω σπουδάσει Φυσική και έχω εργαστεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό σε ερευνητικά κέντρα σε τομείς Νανοτεχνολογίας. Πλέον εργάζομαι ως Σύμβουλος Επιχειρήσεων σε έργα τεχνολογικού χαρακτήρα. Από μικρός μου άρεσε να ασχολούμαι με τις λεπτομέρειες και τα μοτίβα, τον έναστρο ουρανό και τη φύση (πατέρας φυσικός και αστρονόμος), οπότε θεωρώ ότι η ενασχόληση με τη φωτογραφία και εν γένει με την τέχνη ήταν φυσικό επακόλουθο. Αξίζει να σημειώσω ότι για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα στο οποίο δούλευα στα ερευνητικά κέντρα, η ματιά μου «εκπαιδεύτηκε» στην εύρεση μοτίβων, λεπτομερειών ή σχημάτων σε μικροσκοπικό επίπεδο.
Με τη φωτογραφία ασχολούμαι πιο θερμά τα τελευταία 3 χρόνια, όπου και συμμετέχω στην ομάδα φωτογραφίας Παπάγου-Χολαργού, εξελίσσοντας όχι μόνο τις φωτογραφικές γνώσεις και τεχνικές, αλλά και τις ιδέες ή συνθέσεις των έργων που προσπαθώ να απεικονίσω. Πλέον με ενδιαφέρει η φωτογράφιση δρόμου, πορτραίτου, μοτίβων είτε σε κανονικούς είτε σε ασπρόμαυρους τόνους, ανάλογα με την ένταση που θέλω να προσδώσω σε ορισμένα χαρακτηριστικά.

 

 

 

 

Ποια είμαι

 

Ονομάζομαι Γεωργία Μητσάκου, γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Καλαμάτα, κι έφυγα στα 17 μου να σπουδάσω στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Αθηνών. Εργάστηκα ως δασκάλα για 8 χρόνια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση κι έπειτα αναχώρησα για τη Γλασκόβη, όπου έκανα το μεταπτυχιακό μου πάνω στον Αυτισμό. Στη συνέχεια, εργάστηκα ως εκπαιδευτικός σε διάφορα δημόσια αγγλικά δημοτικά σχολεία εκεί, ενώ πλέον έχω επιστρέψει Ελλάδα κι εργάζομαι σε δημοτικό σχολείο της Αττικής.
Η ζωγραφική και η ποίηση υπήρχαν πάντα στο μυαλό μου από φοιτήτρια. Ως προς τη ζωγραφική παρακολούθησα κάποια μαθήματα σε σχολή, αλλά ένιωσα ότι προτιμώ να ζωγραφίζω χωρίς κανόνες και την πεπατημένη, αφού μου άρεσε από την αρχή να ζωγραφίζω μόνο με ακρυλικά χρώματα. Προτιμώ να εμπνέομαι μέσα από τις συζητήσεις μου με φίλους ζωγράφους καθώς και με επισκέψεις σε διάφορες εκθέσεις και μουσεία τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Μου αρέσει να ζωγραφίζω κυρίως τοπία φύσης και διάφορα κτίσματα. Ως προς την ποίηση, για μένα είναι τρόπος έκφρασης και εξωτερίκευσης των συναισθημάτων μου. Γράφω για τον έρωτα, για τις φιλίες, γενικότερα για τις ανθρώπινες σχέσεις, πράγματα καθημερινά που ίσως δεν μπορώ να πω, αλλά προτιμώ να εξωτερικεύω μέσω ποιημάτων.
Η διαμονή μου στο εξωτερικό κι ο εγκλεισμός μας λόγω Covid-19 αποτέλεσαν στιγμές σταθμούς, ώστε να μπουν και οι δυο αυτοί τομείς επίσημα στη ζωή μου.

 

My name is Georgia Mitsakou and I was born and raised in Kalamata, Greece. At the age of 17 I began my bachelor studies in primary education in the National and Kapodistrian University of Athens, Greece. I worked as a primary teacher for 8 years in several greek public primary schools and then I decided to go to Glasgow for my master degree in autism. Then, I stayed there to work as a primary teacher in several public English primary schools, but now I returned back to Greece and I currently live and work in Athens.
Painting and poetry were always in my mind and heart since I was a student. As far as painting is concerned, I had some lessons in an art school in Athens but early I decided that I don’t want to learn a specific way to paint but to have my own one, that of just mixing acrylic colors.
I prefer to get inspired from conversations with artists or to visit art exhibitions and museums in Greece or abroad. I adore to paint landscapes and places where people live. Speaking about poetry, that’s my personal, internal way to express myself, my feelings. I usually write about love, friendship and human relationships in general, things that are difficult to say to someone.
My life abroad and the pandemic of Covid-19 were definitely the two main reasons of being painting and poetry official parts of my everyday life.

 

Διαβάστηκε 162 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα