ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021 - 6:43:46π.μ.

banner468x60

23
Αυγούστου

Ο Tarek Atoui σε συνεργασία με τον Chris Watson και τον Alexander Guirkinger.

Επιμέλεια: locus athens
Μαρία-Θάλεια Καρρά & Όλγα Χατζηδάκη

 

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ των Αισχυλείων 2015, παρουσιάζει ο Λιβανέζος καλλιτέχνης Tarek Atoui το "I/E Elefsis" στο Ελαιουργείο της Ελευσίνας, το πιο πρόσφατο έργο του, σε επιμέλεια της ομάδας locus athens.

 

To I/E Elefsis είναι ένα project ήχου απαρτιζόμενο από ηχογραφήσεις και performances, το οποίο έχει δημιουργηθεί από τον Tarek Atoui αποκλειστικά για την Ελευσίνα από κοινού με τον Chris Watson και τον Alexandre Guirkinger, συνεργάτες του σε Atoui πρόσφατες σημαντικές δουλειές. Στο project θα συμμετέχουν Έλληνες και ξένοι μουσικοί, οι οποίοι θα πλαισιώσουν τις διαφορετικές performances που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της έκθεσης.

 

Η ομάδα locus athens είναι ένα νομαδικό επιμελητικό σχήμα που απαρτίζεται από τη Μαρία-Θάλεια Καρρά και την Όλγα Χατζηδάκη και η οποία συνεργάζεται με ένα εύρος διεθνών καλλιτεχνών, με στόχο τη διερεύνηση του δημοσίου χώρου και τη δημιουργία νέων έργων.

 

Η έκθεση θα βασίζεται στο έργο του Tarek Atoui I/E που θα μεταφερθεί από το Παρίσι. Πρόκειται για ένα container που θα στεγάσει όλη την ηχητική έρευνα και καταγραφή του Tarek Atoui και του Chris Watson από το Παλαιό Ελαιουργείο, τον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας και το λιμάνι της πόλης. Μέσα στο I/E οι επισκέπτες θα μπορούν να ακούσουν τα ηχητικά ντοκουμέντα της Ελευσίνας, τη μουσική σύνθεση του Tarek Atoui. Επίσης, θα μπορούν να δουν τις εικόνες του Alexandre Guirkingerο οποίος κατέγραψε όλη τη διαδικασία.

 

Ο χώρος του Παλαιού Ελαιουργείου θα ενεργοποιηθεί τρεις φορές μέσα από τρεις διαφορετικές περφόρμανς.

 

Η πρώτη περφόρμανς θα λάβει χώρα κατά τα εγκαίνια της έκθεσης στις 3 Σεπτεμβρίου. Σε αυτήν θα παίξει ο Tarek Atoui μπροστά από το I/E μια καινούργια μουσική σύνθεση που θα βασίζεται στης αρχές της mousique concrete, δηλαδή στους ακατέργαστους ήχους από τα field recordings που πραγματοποιήθηκαν στην Ελευσίνα.

 

Στη δεύτερη περφόρμανς στις 12 Σεπτεμβρίου θα συμμετέχουν 10 Έλληνες μουσικοί, οι οποίοι θα παίξουν αυτοσχεδιαστικά έχοντας ως βάση τις μουσικές συνθέσεις του Tarek Atoui. Επτά μουσικοί θα τοποθετηθούν σε διαφορετικά σημεία του Παλαιού Ελαιουργείου και τρεις μουσικοί θα περιπλανιούνται στους χώρους.

 

Στην τρίτη περφόρμανς στις 11 Οκτωβρίου θα παίξει ο Tarek Atoui με τον Βρετανό Chris Watson και τον Ιάπωνα μουσικό KK Null στο αμφιθέατρο του Παλαιού Ελαιουργείου.

 

Ο Chris Watson είναι μια εμβληματική φιγούρα στο χώρο του field recording, γνωστός και ως ιδρυτής του Cabaret Voltaire. Ο Alexandre Guirkinger είναι ένας φωτογράφος που δουλεύει αποκλειστικά με αναλογικές κάμερες διαφορετικών φορμάτ.

 

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ "Aισχύλεια 2015".

 

Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας > Ελευσίνα
Διεύθυνση: Παραλία Ελευσίνας (Κανελλοπούλου και Δραγούμη)


Καθημερινά: 10:00 με 13:00
Καθημερινά: 18:00 με 23:00

 

Εισιτήρια
Είσοδος: 3€

 

 

πηγή: artandlife.gr

Διαβάστηκε 334 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα