ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 - 8:46:22π.μ.
02
Ιουνίου

Έκθεση Φωτογραφίας: "Κατεχόμενη Κύπρος: μια περιδιάβαση" στο Σπίτι της Κύπρου

Κατηγορία Εικαστικά

Την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016 και ώρα 19:00 θα πραγματοποιηθούν, στο Σπίτι της Κύπρου, Ξενοφώντος 2Α Σύνταγμα, τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο Κατεχόμενη Κύπρος: … μια περιδιάβαση.

Η έκθεση αφορά στη ζωή, τον πολιτισμό, την εκπαίδευση και τους ανθρώπους της κατεχόμενης Κύπρου (Ριζοκάρπασο, Αγ. Τριάδα, Γιαλούσα, Μεσαορία, Καρπασία, Λευκωσία και Κερύνεια). Πρόκειται για μια σειρά φωτογραφιών από τις κατεχόμενες περιοχές, που ευγενώς παραχωρήθηκε από τον Λεύκιο Ζαφειρίου, με πρόσωπα εγκλωβισμένων, μαθητών του Ριζοκάρπασου, ψηφιδωτά από την Παναγία της Κανακαριάς και το βεβηλωμένο κοιμητήριο.

 

Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Δρ Αιμίλιος Σολωμού, Διευθυντής της Έδρας Unesco του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και η Μαρίνα Ροδοσθένους-Μπαλάφα, Επίκουρη Καθηγήτρια Νεοελληνικής Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

 

Θα προλογίσει ο συγγραφέας, Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, Θανάσης Βαλτινός.

 

Ο συγγραφέας Λεύκιος Ζαφειρίου θα μιλήσει με θέμα, «Τα μάτια της ολόκληρης καταστροφής: Οδοιπορικό στην Κατεχόμενη Κύπρο».

 

Επιμέλεια έκθεσης, Ισμήνη Χαχολιάδου. Διάρκεια έκθεσης: 10 – 30 Ιουνίου 2016. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα & Τετάρτη 10:00-18:00. Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 10:00-15:30.

Διαβάστηκε 227 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα