ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 - 12:31:37π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 49
03
Νοεμβρίου

Έκθεση της ActionAid με θέμα “Μπες στη θέση μου: Παλαιστίνη”

Κατηγορία Εικαστικά

Το Μάιο 2014, 24 Έλληνες εθελοντές της ActionAid πήγαν στη Χεβρώνα, σε ένα ταξίδι ενσωμάτωσης και βιώσαν, έστω και για λίγο, τι σημαίνει να ζεις εκεί.

action2Χωρίστηκαν σε δυάδες και φιλοξενήθηκαν σε σπίτια Παλαιστινίων που τους συγκίνησαν βαθιά με τη φιλοξενία τους, τον ηρωισμό τους και τις ιστορίες τους.

Ταυτόχρονα, αυτή η εμπειρία καταγράφονταν από συνεργείο με σκοπό την παραγωγή τηλεοπτικού ντοκιμαντέρ.

 

Για τρεις ημέρες, η ActionAid θα ζητήσει από τους επισκέπτες να μπουν στη θέση των κατοίκων της Χεβρώνας σε μια μισάωρη διαδραστική εμπειρία.

Στη βιωματική έκθεση θα ανακαλύψουν τις απαντήσεις στα ερωτήματα «τί σημαίνει ζωή υπό κατοχή;», «θα καταφέρω να φτάσω σπίτι μου;» «πόσο απλό είναι να προστατεύσω την οικογένειά μου;».

 

Ώρες λειτουργίας:
Παρασκευή 7 Νοεμβρίου: 17.00 - 22.00
Σάββατο 8 και Κυριακή 9 Νοεμβρίου: 10.00 – 22.00

 

Είσοδος: 2€

 

Παράλληλα, το Σάββατο 8 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν δύο εκδηλώσεις Αναδόχων στον πολυχώρο «Gazoo», όπου θα μιλήσουν άνθρωποι από την Παλαιστίνη και Ανάδοχοι Παιδιού που επισκέφτηκαν την κατεχόμενη Παλαιστίνη τον Μάιο του 2014. Θα προβληθεί, επίσης, το ντοκιμαντέρ «Μήνυμα από την Παλαιστίνη» που αποτυπώνει την εμπειρία των Ελλήνων που έζησαν για μια εβδομάδα με οικογένειες από τη Χεβρώνα και τις ιστορίες που άκουσαν.

 

Ώρες λειτουργίας: 17.00 – 19.00 και 20.30 – 22.30, είσοδος ελεύθερη.

 

Δήλωση συμμετοχής στο 801 11 900 800 (παρακαλούμε δηλώστε προτίμηση ώρας).

 

Ελάτε μαζί με την οικογένειά σας να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης και να βιώσετε τι σημαίνει στέρηση ελευθερίας, απειλή, φόβος αλλά και ελπίδα και δύναμη.

 

 

πηγή: news.gr

Διαβάστηκε 226 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα