ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 12:52:08μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 49
04
Σεπτεμβρίου

Έκθεση της ομάδας «25+ ΑΚΡΟ-πολίτες»

Κατηγορία Εικαστικά

Η ομάδα «25+ ΑΚΡΟ-πολίτες», αποτελούμενη από εργαζόμενους διαφόρων ειδικοτήτων στη συντήρηση και αναστήλωση της Ακρόπολης, επανέρχεται για δεύτερη χρονιά,

με έκθεση σύγχρονης εικαστικής δημιουργίας και εφαρμοσμένων τεχνών, από τις 9 Σεπτεμβρίου, στις αίθουσες του Κτιρίου Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων.

 

Εργατοτεχνίτες, μαρμαροτεχνίτες, γλύπτες, αρχιτέκτονες και άλλες ειδικότητες εργαζομένων εμπνέονται από την καθημερινή τους εμπειρία με τα μνημεία του Βράχου της Ακρόπολης και φιλοτεχνούν 80 σύγχρονα έργα, διατηρώντας στον πυρήνα της ομαδικής τους έκθεσης τις αρχές της γλυπτικής, χωρίς να λείπουν και έργα με ευρύτερες εικαστικές αναφορές.

 

«Κοινό χαρακτηριστικό των έργων είναι, σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό, ότι εμπεριέχουν τη βιωματική σχέση των καλλιτεχνών με τα αρχαία μνημεία», σημειώνει η επιμελήτρια της έκθεσης Νίκη Παπασπύρου, προσθέτοντας ότι οι «25+ΑΚΡΟ-πολίτες» έγιναν εφέτος 27, «ενσαρκώνοντας τη δημιουργική αξία μιας συλλογικής κίνησης που δίνει νέο νόημα και συμβολισμό στην πρακτική των ομαδικών εκθέσεων».

 

Το βράδυ των εγκαινίων, την ερχόμενη Τρίτη, θα προβληθεί η ταινία μικρού μήκους «Η Αστερία του Ήλιου» του Αντώνη Χιώτη, κατά τη διάρκεια δε της έκθεσης θα διοργανωθούν δύο μουσικές βραδιές στις 13 και 20/9.

 

 

πηγή: newsbomb.gr

Διαβάστηκε 245 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα