ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021 - 1:48:59μ.μ.

banner468x60

31
Μαρτίου

Έκθεση του Ανατόλι Ζουραβλιόφ στο Μουσείο Άλεξ Μυλωνά – ΜΜΣΤ

Κατηγορία Εικαστικά

Η φόρμα, ως αρχετυπικό συστατικό της τέχνης, είναι το βασικό στοιχείο της έκθεσης του Ανατόλι Ζουραβλιόφ (Anatoly Shuravlev) με τίτλο “Future Revisited” που παρουσιάζεται στο Μουσείο Άλεξ Μυλωνά – Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Ο εικαστικός προσεγγίζει τη φόρμα, όπως αυτή αποτυπώνεται στα έργα της ρωσικής πρωτοπορίας από τη συλλογή Κωστάκη του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης –έργα των Καζιμίρ Μαλέβιτς, Ιβάν Κλιούν, Λιουμπόβ Ποπόβα, Μιχαήλ Ματιούσιν κ.ά- προτείνοντας νέο περιεχόμενο.

 

1000 εικόνες έργων της συλλογής Κωστάκη αλλάζουν κλίμακα, λειτουργούν ως ένα νέο αλφάβητο ή ως φαντασιακό σύστημα που προκύπτει από την αποδόμηση της ίδιας της φόρμας και συνδιαλέγονται με 35 πρωτότυπα έργα της ίδιας συλλογής που φιλοξενούνται επίσης στην έκθεση. Ο Ανατόλι Ζουραβλιόφ δημιουργεί μια απόλυτη εγκατάσταση, έναν υποθετικό ναό για την τέχνη, αποζητώντας την συμμετοχή και κυρίως την εμπειρία από την επαναπροσέγγιση των έργων της ρωσικής πρωτοπορίας και την προβολή τους στο μέλλον.

 

Το έργο του Ανατόλι Ζουραβλιόφ (γεν. Μόσχα 1963, ζει στο Βερολίνο και τη Μόσχα) περιλαμβάνει φωτογραφία, ζωγραφική, βίντεο και εγκαταστάσεις. Η καλλιτεχνική του πορεία ξεκίνησε από την σχολή της Εννοιολογικής Τέχνης στη Μόσχα. Στα πρώιμα έργα του ο Ζουραβλιόφ εξερευνά τους τρόπους αναπαράστασης και λειτουργίας των ΜΜΕ. Αργότερα ο ίδιος προσεγγίζει με κριτική σκέψη την πολιτική και κοινωνιολογική εξέλιξη σε διάφορους πολιτισμούς, εντοπίζει συγγένειες και σχέσεις ανάμεσα σε αρχαίες παραδόσεις και επαναστατικές καινοτομίες. Έργα του έχουν πρόσφατα παρουσιαστεί στη Μπιενάλε της Βενετίας, στο PS1 MOMA, στη Μπιενάλε του Βερολίνου, στην γκαλερί Whitechapel, στην Istanbul Modern και αλλού.

 

Επιμέλεια έκθεσης: Μαρία Τσαντσάνογλου, Διευθύντρια ΚΜΣΤ

Ξενάγηση παρουσία του καλλιτέχνη και της επιμελήτριας: Σάββατο 8 Απριλίου 2017, 19:00 (με το εισιτήριο εισόδου)

Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο συνεργασίας των δύο μουσείων.

 

Επίσης, η έκθεση συμπίπτει χρονικά με την documenta 14, Αθήνα-Κάσελ.
Ταυτότητα Εκδήλωσης
Ημερομηνία:
Από:5/4/2017
Εως:23/4/2017

 

Εγκαίνια: 5 Απριλίου 2017, 20:00
Τετ. - Παρ. - Σάβ.: 11:00-19:00
Πέμ.: 13:00-21:00
Κυρ.: 11:00-16:00
Δευ. & Τρί.: κλειστά


Τοποθεσία: Μουσείο Άλεξ Μυλωνά - ΜΜΣΤ, Πλ. Αγίων Ασωμάτων 5, Θησείο, Αθήνα


Πληροφορίες / Κρατήσεις:

Tηλ.: 210 3215717 | www.mmca-mam.gr | http://mouseioalexmylona.blogspot.com/ | www.greekstatemuseum.com

 

 

πηγή: culturenow.gr

Διαβάστηκε 191 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα