ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 4:18:01μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 49
29
Αυγούστου

Η ψηφιακή "επανάσταση" του 20ου αιώνα επέφερε αλλαγές και στην καθημερινότητά μας, αλλά και στις τέχνες.

Προέκυψε από το μηδέν, ένας νέος χώρος καλλιτεχνικής έκφρασης και δραστηριότητας, με βασικά εργαλεία δημιουργίας τα ψηφιακά μέσα. Εκτός από τις καινοτομίες στην έβδομη τέχνη, ο νέος ψηφιακός πολιτισμός περιέλαβε και μια νέα μορφή τέχνης, αυτή του βίντεο αρτ.

 

Η βιντεοτέχνη δεν έχει σκοπό τη διασκέδαση και δεν ενδιαφέρεται για την πλοκή ή το άμεσο μήνυμα μιας δομημένης ιστορίας. Μέσω της ψηφιακής δημιουργίας οι καλλιτέχνες προσπαθούν να καταγράψουν το επιστητό ή το φανταστικό, την πραγματικότητα από την καλλιτεχνική οπτική ή τις υποσυνείδητες ανησυχίες. Κινούμενες εικόνες, στατικές φωτογραφίες σε ροή, γραμμικές και σχηματικές απεικονίσεις, επαναλαμβανόμενες βιντεοσκοπήσεις στιγμών συνθέτουν τα έργα καλλιτεχνικής αποτύπωσης του μηνύματος και της αισθητικής του δημιουργού.

 

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης, φέτος, αποφάσισε να στηρίξει την τέχνη του βίντεο αρτ και να εισάγει τους πολίτες σε αυτή τη μορφή καλλιτεχνικής έκφρασης. Η έκθεση συστήνει μία συλλογή διαφορετικών μορφολογικά, θεματολογικά και τεχνικά έργων που έχει ως σκοπό να παρουσιάσει στον κόσμο την τέχνη του βίντεο αρτ στις διαφορετικές εκφάνσεις της, αναδεικνύοντας το γιατί αποτελεί, πλέον, βασικό κομμάτι του αστικού πολιτισμού και της σύγχρονης τεχνολογικής κουλτούρας. Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες είναι διακεκριμένοι στο είδος τους, με μεγάλη ή μικρότερη καλλιτεχνική πορεία.

 

Οι επισκέπτες του πολιτιστικού φεστιβάλ "Ιωνικές Γιορτές" θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν έναν μεγάλο αριθμό έργων στην ειδική κατασκευή που θα τοποθετηθεί εν μέσω του άλσους. Οι προβολές των έργων θα πραγματοποιούνται καθημερινά, καθ' όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ.

 

Επιμέλεια: Ελευθερία Μαρκοζάνη

 

Στο πλαίσιοτου Πολιτιστικού Φεστιβάλ "Ιωνικές Γιορτές" του Δήμου Νέας Σμύρνης.

 


Που και πότε

 

Άλσος Νέας Σμύρνης > Ν. Σμύρνη
Διεύθυνση: Λεωφόρος Ελευθέριου Βενιζέλου και Εφέσου

 

Καθημερινά: 20:00 με 22:00

 

 

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

 

πηγή: artandlife.gr

Διαβάστηκε 241 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα