ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 12:04:42π.μ.
18
Φεβρουαρίου

Έκθεση ζωγραφικής από την Άννα Γρηγόρα στην Γκαλερί Αργώ

Κατηγορία Εικαστικά

Η Γκαλερί Αργώ της οδού Νεοφύτου Δούκα 5, στο Κολωνάκι, θα παρουσιάσει στους χώρους της, τη ζωγράφο Άννα Γρηγόρα σε μια ατομική έκθεση με την καινούργια της δουλειά.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 7 Μαρτίου, στις 7 το βράδυ.


Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 7 Απριλίου 2017.


Τα έργα της Άννας Γρηγόρα διακρίνονται για τη φωτεινότητα των χρωμάτων και την αμεσότητα με τη φύση. Η Γρηγόρα αποδίδει τα τοπία της λιτά και με εσωτερικότητα, ξέρει να αφαιρεί ό,τι είναι περιττό και να τονίζει εκείνο που προβάλλει την ευαισθησία του θέματος και την αναζήτηση και τον προβληματισμό της ίδιας της ζωγράφου. Με τα εικαστικά της μέσα αποδίδει, όχι μόνο τον εξωτερικό χώρο που την περιβάλλει, αλλά και τον εσωτερικό της κόσμο. Ένα κόσμο ομορφιάς, αρμονίας, ηθικής και ευγένιας.

 

4cf9bc30 8936 4624 acd9 a7682e094abd

 

Όπως μας έχει αναφέρει και παλαιότερα ο Κυριάκος Κουτσομάλλης, διευθυντής  του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή :
«Η ζωγραφική της είναι κυρίως ένας  χρωματικός ύμνος στο τοπίο. Μια ωδή στη φύση. Ένα τοπίο που έχει πατρίδα. Ένας τόπος που μας μεταγγίζει την αύρα της παιδικής ανάμνησης. Τις μνήμες που συγκροτούν το γενέθλιο τόπο του καθενός μας.»
 
 
Η Άννα Γρηγόρα γεννήθηκε στην Αθήνα στις 3 Ιουνίου του 1959 , η καταγωγή της όμως είναι από την ΄Ανδρο. Σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με δάσκαλους τον Π. Τέτση στη ζωγραφική, τον Γ. Βαλαβανίδη στο ψηφιδωτό, τον Κ. Ξυνόπουλο στην αγιογραφία και την Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα στην ιστορία της τέχνης. Είναι μέλος του επιμελητηρίου εικαστικών τεχνών Ελλάδος και του διοικητικού συμβουλίου της ένωσης ανδρείων επιστημόνων.


'Εχει παρουσιάσει τη δουλειά της σε πολλές ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό καθώς και σε ομαδικές στην Εθνική Πινακοθήκη, σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, στο ιστορικό μουσείο Ύδρας, στη Νέα Υόρκη, στην Κωνσταντινούπολη και στη Λευκωσία.


Έχει συμμετάσχει στην ART Αθήνα 2004.

 

kikn


Έργα της βρίσκονται στην πινακοθήκη Καρδίτσας , στην πινακοθήκη Μοσχανδρέου στο Μεσολόγγι, στο μουσείο Ύδρας.


Έχουν γράψει για αυτήν πολλοί ιστορικοί τέχνης όπως ο κος Κυριάκος Κουτσομάλλης , η κα Ίριδα Κρητικού,η κα Αθηνά Σχινά,η κα Ντίνα Αδαμοπούλου- διευθ. Μουσείου Ύδρας.


Έχουν δημοσιευθεί έργα της σε πολλές αθηναϊκές εφημερίδες και περιοδικά.


Την περίοδο του Πάσχα η γκαλερί Αργώ σας ενημερώνει ότι θα παραμείνει κλειστή 8 – 18 Απριλίου.


Το άγιο Φως της Ανάστασης ας φωτίσει τις ψυχές και τις ζωές όλων μας.
 

 

Γ Κ Α Λ Ε Ρ Ι   Α Ρ Γ Ω

ΝΕΟΦΥΤΟΥ ΔΟΥΚΑ 5, 106 74 ΚΟΛΩΝΑΚΙ

ΤΗΛ.: 210 7249.333 /  FAX:210 7249.777

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. * website: www.argo-gallery.gr

( Έπισκέψεις : Τρίτη – Παρασκευή: 10:00-14:00 & 18:00-21:00,
Σάββατο: 11:00-15:00)

Διαβάστηκε 235 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα