ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024 - 7:41:01π.μ.
09
Ιουλίου

«Εξαΰλωση» Ατομική έκθεση γλυπτικών εγκαταστάσεων-performance της Ιωάννας Πλέσσα στο Κέντρο Τεχνών δήμου Αθηναίων

Κατηγορία Εικαστικά

Την έκθεση γλυπτικών εγκαταστάσεων-performance της Ιωάννας Πλέσσα «Εξαΰλωση»,

φιλοξενεί ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) στο Κέντρο Τεχνών δήμου Αθηναίων από 8-22 Ιουλίου 2020, στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης των καλλιτεχνών από τον Δήμο Αθηναίων και τον ΟΠΑΝΔΑ.


Πρόκειται για την πρώτη ατομική έκθεση της εικαστικού / σκηνογράφου / ενδυματολόγου Ιωάννας Πλέσσα με γλυπτικές εγκαταστάσεις, video-τεκμήρια των έργων και μια performance, η οποία θα παρουσιαστεί στον κήπο του Κέντρου Τεχνών.

 

Η Ιωάννα Πλέσσα σημειώνει σχετικά με το έργο που θα παρουσιάσει:


«Παρουσιάζεται μια προσπάθεια για τη διατήρηση των πραγμάτων και καταστάσεων που θα θέλαμε να μείνουν αναλλοίωτα μέσα στο χρόνο και ταυτόχρονα υποδηλώνεται η δυσκολία διατήρησής τους.


Η καταγραφή ενός εφήμερου έργου το καθιστά πλέον αιωνίως παρόν στη Στιγμή του, χωρίς να χαθεί. Ο χρόνος κατασκευής του έργου γίνεται το έργο .Το έργο είναι το πριν και το μετά και πολλές φορές είναι πιο δυνατά από το ίδιο το έργο που είχαμε αρχικά υπόψιν μας να παρουσιάσουμε.»

 


Ιωάννα Πλέσσα


Γεννημένη στην Αθήνα στις 14/05/1991. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.


Από το 2008 έχει πάρει μέρος σε εκθέσεις και φεστιβάλ σε Ελλάδα αλλά και εξωτερικό με γλυπτική, ζωγραφική, φωτογραφία και βίντεο όπως στο Athens Video Art Festival με έξη συμμετοχές και δύο συμμετοχές με βίντεο στο "Digital Big Screen Festival" στη Σλοβενία. Έχει βραβευτεί για τη δουλειά της με το δεύτερο βραβείο ζωγραφικής του κέντρου τεχνών "Πλάκας"(2008) και το πρώτο βραβείο φωτογραφίας στη πρώτη εικαστική έκθεση που διοργανώθηκε από τη "Νέα Ακρόπολη" στα Ιωάννινα (Φιλοσοφικός & Πολιτιστικός Οργανισμός / 2013-14).


Το 2014 παρουσίασε τη πτυχιακή της εργασία πάνω στη γλυπτική με τίτλο "veil of truth" έχοντας ως επιβλέποντα τον επίκ. καθηγητή γλυπτικής κ. Κώστα Μπασσάνο.


Συνέχισε κάνοντας την πρακτική της άσκηση ως βοηθός γλύπτη κοντά στον Δημήτρη Παπαϊωάννου για τη παράσταση "Still Life"και ξεκίνησε να εργάζεται μαζί του, έχοντας και μια μικρή συμμετοχή στη προετοιμασία διεξαγωγής των πρώτων Ευρωπαϊκών Αγώνων για το Μπακού.


Έκτοτε εργάζεται ως γλύπτρια-σκηνογράφος-ενδυματολόγος κυρίως στο θέατρο και συνεργάζεται με θεατρικούς θιάσους που περιοδεύουν και σε φεστιβάλ του εξωτερικού, με δημιουργούς όπως τον Ευριπίδη Λασκαρίδη, Νεκτάριο Διονυσάτο, Άγγελο Μέντη, Άρια Μπουμπάκη, Ιώ Βουλγαράκη, Δημήτρη Αγαρτζίδη, Δέσποινα Αναστάσογλου, Ντίνα Σταματοπούλου, Έλενα Μαυρίδου, Αργύρη Ξάφη κ.α.


Στον εκθεσιακό χώρο θα τηρηθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την τήρηση των υγειονομικών κανόνων, αλλά και των κανόνων λειτουργίας των χώρων, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας.


Ο μέγιστος αριθμός των ατόμων που μπορούν να παρευρεθούν ταυτόχρονα στον χώρο είναι 20 άτομα.


Εγκαίνια Έκθεσης: 8 Ιουλίου, ώρα 19:00
Ημέρες και ώρες performance: 8 Ιουλίου, ώρα 20:00 & 22 Ιουλίου, ώρα 19:00
Διάρκεια Έκθεσης: 8-22 Ιουλίου 2020.


Kέντρο Τεχνών δήμου Αθηναίων:


Βασ. Σοφίας - Πάρκο Ελευθερίας, στάση Μετρό: Μέγαρο Μουσικής,
τηλ.: 210 7224028


Ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Παρασκευή 12:00 - !9:00 | Σάββατο 12:00 – 15:00
Κυριακή 11:00 -14:00 | Δευτέρα κλειστά.

 

Διαβάστηκε 575 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα