Εκτύπωση αυτής της σελίδας
23
Δεκεμβρίου

Ευχές από τον Όμιλο για την UNESCO Τεχνών, Λόγου & Επιστημών Ελλάδος και μήνυμα Προέδρου κ. Νίνας Διακοβασίλη

Κατηγορία Εικαστικά

Η Πρόεδρος, τα μέλη του Δ.Σ & οι συνεργάτες του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου & Επιστημών Ελλάδος σας εύχονται

 

Καλά Χριστούγεννα

&

Ευτυχισμένο το 2021!

 

 

Η μαγεία των ημερών να φέρει υγεία, αγάπη, χαμόγελο

και αισιοδοξία στη ζωή και την καρδιά σας.

Με ελπίδα και υπομονή, όλα θα πάνε καλά

και θα τα καταφέρουμε!

 

 

 

Μήνυμα Προέδρου

 

 

Αγαπητά μας μέλη, φίλοι και συνεργάτες

 

Κλεισμένη στο σπίτι όπως και εσείς, με παρέα τις άφθαρτες μνήμες άλλων Χριστουγέννων που βιώσαμε σε προηγούμενα χρόνια της ζωής μας, θα ήταν ψέμα να πούμε ότι αυτή είναι μια χαρούμενη περίοδος. Δεν είναι η συννεφιά, ούτε ο βαρύς καιρός που κάνουν τούτες τις γιορτές μελαγχολικές, επιτείνοντας τη διάθεση αναστοχασμού και απολογισμού.

 

Όσο κι αν τα μάτια «μεθούν» από τα πολύχρωμα στολίδια του χριστουγεννιάτικου δέντρου, όσο κι αν το μυαλό «αγκαλιάζει» την καρδιά μας, ψάχνοντας απεγνωσμένα να βρει ελπίδα για το αύριο, ακούγοντας για εγκλεισμούς, «πάγωμα» της αγοράς, κρούσματα, διασωληνωμένους, θανάτους, εμβολιασμούς, το πέπλο των εορτών γίνεται θολό, βαρύ.

 

Όμως, με όση ψυχική δύναμη μας απομένει, ας κυριαρχήσουν στις καρδιές μας αισιόδοξα μηνύματα. Η γέννηση του Χριστού μας, ας σημάνει ξανά την αρχή για μια καλύτερη και πιο «ανθρώπινη» ζωή. Ας νιώσουμε ευγνωμοσύνη και αγάπη με την κάθε μας αναπνοή, ζεστασιά και γαλήνη και ας ελπίσουμε σε ένα καλύτερο αύριο, γεμάτο αλήθεια και φως. Γιατί όταν έρθει η στιγμή που τα φωτεινά λαμπάκια του δέντρου θα σβήσουν, περνώντας στον νέο χρόνο πρέπει να νιώσουμε πως η ζωή προχωρά και οι γιορτές ποτέ δεν τελειώνουν. Ζουν μέσα μας, για να αφυπνίζουν τα ευγενικά μας συναισθήματα, προσφέροντας και μοιράζοντας στον διπλανό μας, Αγάπη, Ανθρωπιά, Αλληλεγγύη.

 

Φίλοι μου, η κατάσταση που βιώνουμε για ακόμα μια φορά, είναι για όλους πρωτόγνωρη και δύσκολη. Το Δ.Σ. του Ομίλου είχε προγραμματίσει εκδηλώσεις για ολόκληρο το 2020, δημιουργώντας ένα πλάνο πολιτιστικών δράσεων σύμφωνο με την ποιότητά του. Δυστυχώς αυτός ο προγραμματισμός ανετράπη λόγω των συνθηκών και σημαντικές δράσεις - όπως η ετήσια, τακτική, Γενική μας Συνέλευση, οι απονομές βραβείων του 5ου Πανελλήνιου μουσικού διαγωνισμού και του 9ου Διεθνούς λογοτεχνικού διαγωνισμού, επιστημονικές διαλέξεις, λογοτεχνικές παρουσιάσεις και βραδιές, μουσικές εκδηλώσεις, εικαστικές εκθέσεις, η χριστουγεννιάτικη συναυλία αγάπης, που πραγματοποιούμε κάθε χρόνο και με τα έσοδα της οποίας στηρίζουμε επιλεγμένους φορείς για την ενίσχυση του ανθρωπιστικού τους έργου κ.ά. - έχουν ήδη αναβληθεί.

 

Όμως, όσο υπάρχει ο άνθρωπος πάντα θα δημιουργεί. Και οι Τέχνες, τα Γράμματα, ο Πολιτισμός είναι δημιουργία! Και είναι αυτά που αποτελούν πάντα τον οδηγό και την αχτίδα φωτός στον δρόμο μας για έναν καλύτερο κόσμο!

 

Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου, τόσο σε εσάς προσωπικά όσο και στις οικογένειες και τους οικείους σας, να φέρει ο νέος χρόνος στα δώρα του υγεία, χαρά, δημιουργία και ευτυχία κι ένα αύριο γεμάτο αγάπη και ανθρωπιά, για να ανταμώσουμε ξανά με χαμόγελο στα φωτεινά μονοπάτια της τέχνης και του πολιτισμού.

 

Με ελπίδα και υπομονή, όλα θα πάνε καλά και θα τα καταφέρουμε!

 

 

Με τη αγάπη μου

 

Νίνα Διακοβασίλη

Πρόεδρος Ομίλου για την UNESCO Τ.Λ.Ε.Ε

 

 

Υ.Γ.

Η δύναμή μας, στηρίζεται στη δοτικότητα και την αγάπη προς όλους σας, γι' αυτό έστω και αν αναγκαστήκαμε να απέχουμε από το γραφείο διατηρώντας το κλειστό - ακολουθώντας ευλαβικά την συμβουλή «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ» για δεύτερη φορά - η γραμματεία και το Δ.Σ λειτουργούν και αυτή την περίοδο σε απόλυτο βαθμό με τηλεργασία, ώστε να παρέχουμε τις βασικές υπηρεσίες ενημέρωσης στα μέλη, με αμεσότητα και ασφάλεια.

 

 

 

Με εκτίμηση
Γκέλυ Κορφοξυλιώτη
Γραμματεία Ομίλου
Τηλέφωνο: 210 9514523
Email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

--
Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος

Τηλέφωνο γραμματείας: 210 9514523 (Δευτέρα - Παρασκευή ώρες 09.00 - 14.00)

Club for UNESCO of Arts, Letters and Sciences of Greece

Telephone: 210 9514523 (Monday to Friday, working hours: 09.00 - 14.00)

 

Διαβάστηκε 354 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)