ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 11:00:38π.μ.
31
Οκτωβρίου

"Φθινοπωρινές αναζητήσεις": Έκθεση με έργα καταξιωμένων δημιουργών στον Πολυχώρο τέχνης Δεληολάνης

Κατηγορία Εικαστικά

Από την 1 ως τις 16 Νοεμβρίου 2016 διαρκεί η νέα έκθεση «Φθινοπωρινές αναζητήσεις» με έργα καταξιωμένων δημιουργών στον Πολυχώρο τέχνης του καταστήματος γεύσεων Δεληολάνης, Συγγρού 100, έναντι Ε.Μ.Σ.Τ.(πρώην ΦΙΞ).

Στην έκθεση θα εκτεθούν  επιλεγμένες αντιπροσωπευτικές δημιουργίες υψηλής αισθητικής των: Μιχάλη Αβραμίδη, Αλέξη Ακριθάκη, Νίκου Ζερβού, Ελισάβετ Θωμαίδου, Γιώργου Ηλιόπουλου, Βάσως Κατράκη, Χρήστου Λεβέντη, Δέσποινας Κουβάτσου, Θάλειας Μαγδαληνού, Λεόντιου Πετμεζά, Γιώργου Σικελιώτη, Γιώργου Σιούντα , Α.Τάσσου , Μαριλένας Φωκά .                                       

 

fwka

 

Τιμητικά συμμετέχει ο εικαστικός Κώστας Ευαγγελάτος.

 

pet


 Ο  Θεωρητικός - Ιστορικός Τέχνης Λεόντιος  Πετμεζάς  που  θα προλογίσει την έκθεση στα εγκαίνια επισημαίνει :                                                                        

«Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα  εικαστική κατάθεση  και διαπραγμάτευση με ηθογραφική ρυθμικότητα στην οποία συνυπάρχουν αυτόνομα και  ευπρόσδεκτα  ξεχωριστές δημιουργίες –έργα τέχνης  από διαφορετικές τεχνοτροπίες, τάσεις  και σχολές ,δοσμένες με αρμονική διάταξη και κλίμακα αναφοράς. Εμπνεύσεις από το πλήρες φάσμα  των αυθεντικών και αμιγών αποδόσεων  αναγνωρισμένων καλλιτεχνών που οι  έντεχνες επιτηδευμένες απεικονίσεις  τους με τονική και μεθοδική παράθεση  αποτελούν  χαρακτηριστικές και εκλεπτυσμένες  συνθέσεις  αξιώσεων με ολοκληρωμένη δόμηση και αυτούσια δομή. Σε κάθε έργο κυριαρχεί  και  δεσπόζει  με αυστηρότητα  η έννοια της οντότητας του ευρηματικού  και εξιδανικευμένου στοιχείου. Παρακολουθούμε  ποικίλες, πολυκύμαντες  και πολυσήμαντες μορφοπλαστικές αποτυπώσεις , απόλυτα εύληπτα πεδία μετουσιωμένης εικαστικής δράσης, εμπλουτισμένες τεχνικές και πολυδιάστατα  εικονιστικά μοτίβα  υφής και γραφής με  διαχρονική  πορεία  ύπαρξης που μαρτυρεί  ευδόκιμη  διάθεση, εξέλιξη, προέκταση και εποικοδομητική διαύγεια  με οικείο, περιεκτικό και αισθαντικό τρόπο.»

 

fwka2


Η  αγιογράφος –εικαστικός  Μαριλένα Φωκά που επιμελήθηκε την  έκθεση   επισημαίνει: «Είναι ένα σπάνιο για τις μέρες μας δρώμενο τέχνης η αλληλέγγυα συνύπαρξη δημιουργών που άφησαν ανεξίτηλο το στίγμα τους.  Ο καθένας με τα πολυσχιδή εκφραστικά του μέσα μας ξεναγεί στο δικό του μονοπάτι αναζήτησης συνειδητά ή υποσυνείδητα, στην καρδιά του φθινοπώρου, μιας εποχής που υπήρξε η κορυφαία έμπνευση πολλών μεγάλων δημιουργών».

 

pet2


Η  έκθεση θα εγκαινιαστεί  την Κυριακή  6 Νοεμβρίου 2016  στις 7μμ και θα είναι ανοικτή καθημερινά όλες τις ώρες λειτουργίας του καταστήματος.


Είσοδος ελεύθερη.

 

zer

Διαβάστηκε 277 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα