ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 9:31:41π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 49
13
Αυγούστου

Γιορτή πολιτισμού στα 39α «Αισχύλεια»

Κατηγορία Εικαστικά

Με στόχο να αγκαλιάσουν και να προβάλλουν όλες τις μορφές της τέχνης στις πιο ευγενικές τους μορφές, τα «Αισχύλεια», συνεπή στο ραντεβού τους και με πλούσιο πρόγραμμα,

κάνουν και αυτήν τη χρονιά αισθητή τη δυναμική τους παρουσία με την 39η διοργάνωσή τους στην Ελευσίνα, από τις 27 Αυγούστου έως τις 5 Οκτωβρίου.

 

Η γιορτή του πολιτισμού, που διοργανώνεται από τον Δήμο Ελευσίνας, περιλαμβάνει 26 εκδηλώσεις, από τις οποίες 8 θεατρικές, 8 μουσικές, 1 ομιλία, εβδομάδα ελληνικού κινηματογράφου - από τις 22 έως τις 28 Σεπτεμβρίου, με 7 προβολές ταινιών σημαντικών σκηνοθετών του ελληνικού κινηματογράφου -, καθώς και  2 εικαστικές εκδηλώσεις.
Εικαστικές εκθέσεις με διεθνή χαρακτήρα.

 

Michelangelo Pistoletto

 

Φέτος, τα «Αισχύλεια» παίρνουν διεθνή χαρακτήρα, με την διοργάνωση της κορυφαίας έκθεσης του πρωτοπόρου της arte povera, Michelangelo Pistoletto, που θα εγκαινιασθεί στις 30 Αυγούστου, στο Παλαιό Ελαιουργείο, όπου πραγματοποιείται και το σύνολο των κύριων εκδηλώσεων του Φεστιβάλ. Ο Ιταλός καλλιτέχνης θα παρουσιάσει δύο μεγάλες κατασκευές, ειδικά για μεγάλους χώρους, εμπνευσμένες και σχεδιασμένες για το ελληνικό περιβάλλον, οι οποίες θα διεγείρουν συμβολικά τον χώρο και τη σχέση μεταξύ των ανθρώπων και της ιστορίας.

 

Επανασυνδέοντας τα ερείπια του παρελθόντος με αυτά του σήμερα, τον αρχαίο μύθο με την καθημερινότητα, τον άνθρωπο με το θείο, ο καλλιτέχνης θα παρουσιάσει τον «Τρίτο παράδεισο», και έναν διπλό «Λαβύρινθο» με δύο κέντρα. Στο ένα, θα υπάρχει ένα τραπέζι αντικατοπτρισμού στο σχήμα της Μεσογείου, ενώ στο άλλο, ο νεκρός κορμός ενός δένδρου, από όπου θα γεννηθεί ένα νέο κλωνάρι/φυτό. Την επιμέλεια της έκθεσης, που θα διαρκέσει ως τις 5 Οκτωβρίου, έχει η Ιταλίδα κριτικός τέχνης και συγγραφέας  Manuela Gandini.

 

Στις 30 Αυγούστου εγκαινιάζεται και η έκθεση της Μαίρης Ζυγούρη, που θα φιλοξενηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο «Λεωνίδας Κανελλόπουλος», επίσης έως τις 5 Οκτωβρίου. Την ίδια περίοδο, η καλλιτέχνις θα οργανώσει δράσεις, στη διάρκεια  πομπής από τον Κεραμεικό μέχρι τον αρχαιολογικό χώρο της  Ελευσίνας.

 


Πληροφορίες


Παλαιό Ελαιουργείο: Παραλία Ελευσίνας, τηλ.: 210 5565612. Ώρα έναρξης: 20:30. Τιμές εισιτηρίων: κανονικό: 12 ευρώ, φοιτητικό: 5 ευρώ, κάρτες διαρκείας για όλες τις παραστάσεις: οικογενειακή: 100 ευρώ, ατομική: 40 ευρώ, φοιτητική: 30 ευρώ.

 

πηγή: naftemporiki.gr

Διαβάστηκε 256 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα