ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 1:22:32π.μ.
05
Μαΐου

"Green Good Design Show 2017 - Design a better world now" στο Contemporary Space Athens

Κατηγορία Εικαστικά

Το Chicago Athenaeum: Museum for Architecture and Design σε συνεργασία με το European Centre for Architecture Art, Design and Urban Studies θα παρουσιάσουν  τις εταιρίες που βραβεύτηκαν από  το πρωτοποριακό πρόγραμμα GREEN GOOD DESIGN.

prosklisi web grΤα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 11 Μαΐου στις 19.00 στο Contemporary Space Athens, Μητροπόλεως 74, στη Πλάκα.

 

Οι συμμετοχές για τον διαγωνισμό ήταν εκατοντάδες από μεγάλα αρχιτεκτονικά γραφεία, από εταιρίες ντιζάιν και κατασκευαστές από την Ευρώπη, την Ασία, τη Μέση Ανατολή, την Αυστραλία και την Αμερική.

 

Αυτή τη χρονιά επελέγησαν 104 εταιρείες στις παρακάτω κατηγορίες:

Research/Technology 2017
Green Corporate 2017
Green Transportation 2017
Green Product/Graphic Design 2017
Green Urban Planning/Landscape Architecture 2017
Green Architecture 2017

 

Αναμεσά τους οι εταιρείες: GROHE, Tupperware, Rolf Spectacles, Adrian Smith + Gordon Gill, ASPECT Studios, WOHA Architects και πολλές άλλες.

 

Στην έκθεση παρουσιάζονται  προϊόντα, φωτογραφίες από αρχιτεκτονικά projects καθώς και  βίντεο  βραβευμένων εταιρειών με το GREEN DESIGN AWARD.


Τους νικητές του φετινού διαγωνισμού μπορείτε να τους δείτε αναλυτικά εδώ: https://chi-athenaeum.org/research-technology-2017/

 


Λίγα λόγια για το GREEN GOOD DESIGN


Το GOOD DESIGN ™ ιδρύθηκε στο Σικάγο το 1950 από τον Eero Saarinen, τους Charles & Ray Eames  και τον Edgar Kaufmann, Jr με στόχο την προώθηση και την ενίσχυση της καλύτερης κατανόησης και αποδοχής του μοντέρνου σχεδιασμού.

 

Tavola sentina altro studioAnna rita Emily

 

Το 2017, επτά δεκαετίες αργότερα, αυτή η νέα έκδοση του GOOD DESIGN™ , το GREEN GOOD DESIGN έχει ως στόχο να  προκαλέσει το ενδιαφέρον  και να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία προωθώντας επαναστατικές προσεγγίσεις , με σχέδια νέας σκέψης για σχεδιασμό, από μια νέα γενιά  αρχιτεκτόνων, σχεδιαστών, πολεοδόμων, εταιρειών, κυβερνήσεων,  ιδιωτικών και δημοσίων φορέων. Αυτή η νέα σχεδιαστική προσέγγιση επικεντρώνεται στην ιδέα της προστασίας του περιβάλλοντος και της βιωσιμότητας.

 

Επιπλέον στόχος του GREEN GOOD DESIGN είναι να προσδώσει διεθνή αναγνώριση σε  ιδιώτες, εταιρείες, οργανισμούς, κυβερνήσεις, σε θεσμικά όργανα - μαζί με τα προϊόντα, τις υπηρεσίες, τα προγράμματα τους, τις εμπνευσμένες ιδέες και προτάσεις τους για ένα πιο υγιή και  βιώσιμο κόσμο.

 

Τέλος,  το GREEN GOOD DESIGN προσπαθεί να επηρεάσει τις καταναλωτικές συνήθειες, την αναδιάρθρωση της μεταποιητικής παραγωγής, να επηρεάσει το σχεδιασμό των πόλεων και των δημόσιων χώρων και να βοηθήσει στην συνειδητοποίηση  ότι καθημερινά  στο περιβάλλον που ζούμε περιορίζονται ο καθαρός αέρας,  το καθαρό χώμα  και καθαρό νερό.

 

Τα εγκαίνια της έκθεσης των βραβείων θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 11 Μαΐου στις 19.00 με την παρουσία  βραβευμένων εταιρειών. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό για όλη τη διάρκεια της έκθεσης.

 

TOD UK External

 

Εγκαίνια έκθεσης: Πέμπτη 11/05/2017 από τις 19.00 έως τις 21.00.
Διάρκεια έκθεσης: 11/05/2017 έως 28/05/2017
Χώρος: Contemporary Space Athens, Μητροπόλεως 74, Πλάκα


Τηλέφωνο: +30 210 342 8511
Ημέρες & ώρες λειτουργίας: Τετάρτη έως Κυριακή, 14.00-21.00.
FΒEvent: https://www.facebook.com/events/783227228519440/?active_tab=about

Διαβάστηκε 311 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα