ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 4:26:41π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
19
Δεκεμβρίου

Η Άλλη πόλη - Μορφές: έκθεση της Ηρώς Νικοπούλου στην ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ Καρτέρης

Κατηγορία Εικαστικά

Την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου στις 7:30 το βράδυ η γκαλερί ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΡΤΕΡΗΣ εγκαινιάζει την ατομική έκθεση της Ηρώς Νικοπούλου.


Θα παρουσιαστούν έργα μεγάλων και μεσαίων διαστάσεων ζωγραφισμένα με λάδι σε καμβά.

 

…«Η Νικοπούλου εντάσσει στη δουλειά της το παιχνίδι ως ρεαλιστικό σχήμα που της επιτρέπει να δομήσει γύρω από αυτό τον ζωγραφικό της χώρο με τις ανορθόδοξες, πρισματικές όψεις, να τον πλάσει μέσα από τις αντιθετικά εκρηκτικές φωτεινές και σκοτεινές, μουντές πινελιές των πρωτοποριακών κινημάτων του μοντέρνου, τότε που η βιομηχανική επανάσταση προδιέγραφε την εργαλειοποίηση του ανθρώπου από την εργασία, και η επεξεργασία των παραμυθιών του τον απόκοβε από τους αρχέγονους φόβους του. Ξεναγεί το θεατή της στους ερημωμένους τόπους του ονείρου και του εφιάλτη»… Όπως σημειώνει η ιστορικός τέχνης Λήδα Καζαντζάκη.

 

Η Ηρώ Νικοπούλου γράφει για το έργο της: …«Τριγυρνώντας στη πόλη δεν είμαι σίγουρη για ό,τι συναντώ, μήπως οι άλλες μορφές, είναι απλώς οι προβολές προκατασκευασμένων εννοιών και φόβων, ή μήπως ευφρόσυνες οπτασίες δυνητικής χαράς, μιας λησμονημένης αλλά καλά φυλαγμένης παιδικότητας που ονειρεύεται το ταξίδι, που ζει ανάμεσα στην ασφάλεια της γονεϊκής αγκαλιάς και στον μαγικό κόσμο του παραμυθιού, ανάμεσα στον τρόμο και στο όνειρο, στον φόβο της πτώσης και στη χαρά μιας απελευθερωτικής φυγής προς τα εμπρός»…



Η Ηρώ Νικοπούλου σπούδασε ζωγραφική με τον Νίκο Κεσανλή, τον Δημήτρη Μυταρά και σκηνογραφία με τον Γιώργο Ζιάκα, στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, απ’ όπου αποφοίτησε με άριστα. Έχει κάνει οκτώ ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και πολλές ομαδικές στο εξωτερικό. Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές (Συλλογή Έργων Τέχνης της Βουλής των Ελλήνων, Συλλογή Βορρέ κ.α.). Κριτικές για το έργο της έχουν δημοσιευθεί στον ημερήσιο τύπο, καθώς και σε εικαστικά περιοδικά. Έχει επιμεληθεί τα σκηνικά και τα κουστούμια σε αρκετές θεατρικές παραστάσεις. Συγκαταλέγεται στο Εικαστικό Λεξικό των Ελλήνων Καλλιτεχνών 16ος-20ος αιώνας των εκδόσεων Μέλισσα (1999).

 

Έργο: Προς τα πάνω (λάδι σε καμβά, 45x35 cm)

 


Πληροφορίες
Τοποθεσία: ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΡΤΕΡΗΣ, Ηροδότου 5, Κολωνάκι, Αθήνα
Ημερομηνία: Εγκαίνια: Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016, ώρα: 19.30
Διάρκεια: 20 Δεκεμβρίου 2016 - 7 Ιανουαρίου 2017
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη - Πέμπτη - Παρασκευή 11.00 – 20.00
Τετάρτη - Σάββατο 11.00 – 14.30 / Κυριακή - Δευτέρα κλειστά
Πληροφορίες: Τηλ.: 210 8239465

 


Πηγή: culturenow.gr

Διαβάστηκε 152 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα