ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 4:43:54μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
12
Φεβρουαρίου

Με αφορμή την επικείμενη συλλεκτική έκδοση για τη συμπλήρωση 15 ετών από τη δημιουργία της Atopos cvc, o καλλιτεχνικός διευθυντής Βασίλης Ζηδιανάκης προσκαλεί τη fashion curator Lydia Kamitsis στην Αθήνα και στην Atopos cvc.

Από τις 10 μέχρι τις 18 Φεβρουαρίου η Lydia Kamitsis θα συμμετάσχει στο residency του οργανισμού πραγματοποιώντας την έρευνά της στα αρχεία της Atopos cvc. Τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής θα αποτελέσουν το βασικό κείμενο της επετειακής έκδοσης, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει στο τέλος του 2017.

 

Στο πλαίσιο του Occupy Atopos Residency #LydiaKamitsis η Atopos cvc και η Lydia Kamitsis σας προσκαλούν τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου στις 19:00 στo κτίριο της Σαλαμίνος 72 σε μια εκδήλωση , όπου θα ανακοινωθούν περισσότερα για τη νέα αυτή συνεργασία.

 

Σχετικά με τη Lydia Kamitsis

Η Lydia Kamitsis γεννήθηκε στο Λίβανο, μεγάλωσε στην Ελλάδα και το 1978 έφυγε για τη Γαλλία, για να σπουδάσει Ιστορία της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης. Μια συνάντηση με την Yvonne Deslandres – μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες στην ιστορία της μόδας – στάθηκε αφορμή για να ειδικευτεί στη μόδα και να προσχωρήσει στην Union Française des Arts du Costume (UFAC), για την οποία οργάνωσε πολλές γαλλικές και διεθνείς εκθέσεις και επιμελήθηκε διάφορες δημοσιεύσεις. Από το 1995 έως το 2002 εργάστηκε ως επιστημονικός σύμβουλος, επικεφαλής του εκθεσιακού προγράμματος και της ερευνητικής μονάδας στο Musée de la Mode et du Textile, στο Παρίσι όπου επιμελήθηκε την μεταφορά και εγκατάσταση του Μουσείου στην πτέρυγα Rohan του Λούβρου, που άνοιξε για το κοινό τον Ιανουάριο του 1997. Την ίδια χρονιά ανέλαβε επικεφαλής του τμήματος σύγχρονης μόδας. Από το 2003 συνεργάζεται με διεθνή μουσεία ως ανεξάρτητη επιμελήτρια εκθέσεων (Musée de la Mode στη Μασσαλία, Museo de la Mode στο Σαντιάγκο, Χιλή, Cité Internationale de la Dentelle et de la Mode de Calais κ.α.). Έχει, επίσης, πραγματοποιήσει πολλές δημοσιεύσεις μεταξύ των οποίων το Dictionnaire International de la Mode, το οποίο έχει βραβευτεί με το Grand Prix du Livre de Mode, 2005. Από το 1993 μέχρι το 2015 ήταν lecturer στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης, στο Τμήμα Ανθρωπολογίας της Τέχνης, ενώ έχει διδάξει και σε εξειδικευμένες σχολές μόδας (ESMOD, Institut Français de la Mode στο Παρίσι, Casa Moda Academy στο Μαρόκο κ.α.). Η Lydia Kamitsis είναι μέλος του Board of Advisors της Atopos cvc.



Πληροφορίες
Τοποθεσία: ATOPOS CVC, Σαλαμίνος 72, Μεταξουργείο, Αθήνα (πλησίον σταθμών Μεταξουργείου και Κεραμεικού)

Ημερομηνία: Διάρκεια Residency // 10-18 Φεβρουαρίου 2017
Residency Event // Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017 στις 19:00

Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες: Τηλ.: 2105242004, 2108838151 (Δευτέρα-Παρασκευή, 10:30-18:30)
www.atopos.gr

 


Πηγή: culturenow.gr

Διαβάστηκε 175 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα