ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024 - 5:14:47π.μ.
08
Σεπτεμβρίου

Η ομαδική έκθεση-Δρώμενο τέχνης ΟPEN AIR στην Κέρκυρα

Κατηγορία Εικαστικά

Από τις 12 ως 16 Σεπτεμβρίου 2020 διαρκεί το νέο Δρώμενο τέχνης και Πολιτισμού ‘’ Open Air ‘’που διοργανώνει ο εικαστικός θεσμός ‘’Τέχνης Φλόγα ‘’ ,

στο χώρο του ξενοδοχείου Κontokali Βay Resort and Spa της Κέρκυρας. O εικαστικός θεσμός Τέχνης Φλόγα που ίδρυσε και διαχειρίζεται ο διευθυντής του Media Group ΝΕΑΠΟΛΙΣ Σταύρος Δεληγιάννης έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα με επιτυχία σειρά εκθέσεων ,events, happenings και performanses με πρωτοποριακό consept και νεωτεριστικό proiect στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σε συνεργασία με Υπουργεία ,Δήμους ,Πρεσβείες, Περιφέρειες και πολιτιστικούς φορείς .

 

Στην έκθεση συμμετέχει η βραβευμένη εικαστικός –αγιογράφος Μαριλένα Φωκά που έχει καταγωγή από τα Επτάνησα από την Κεφαλονιά και την Ζάκυνθο εκπροσωπώντας την ιδιαίτερη πατρίδα της. Ο ιστορικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς που επιμελήθηκε και θα προλογίσει την έκθεση επισημαίνει : ‘’ Εμβληματικά και επιβλητικά σε ισχύ τα παρόντα εκθέματα -αποκτήματα της πολυάριθμης και ποιοτικά επιλεκτικής συλλογής του εικαστικού θεσμού ‘’Τέχνης Φλόγα ‘’συγκροτούν την εικαστική παρουσία στο νησί της Κέρκυρας, επιτεύγματα δημιουργίας που εκτέθηκαν στο πρόσκαιρο παρελθόν σε ελληνικές και διεθνείς εκθέσεις. Αρκετά ξεχώρισαν, βραβεύτηκαν και έλαβαν εγκωμιαστικές κριτικές από ιστορικούς και θεωρητικούς τέχνης . Καινοτόμες συλλήψεις και καταθέσεις με έντεχνη αποτύπωση.

 

Παρατηρώντας τα έργα ανακαλύπτουμε την δεξιότητα, την καλαισθησία ,την ευρηματικότητα, τους ευκρινείς συμβολισμούς και τις καίριες απεικονίσεις που η απαράμιλλη τεχνική τους αναδεικνύει οντότητες με σημαίνουσα διάσταση και ικανότητες με περιεχόμενο . Αναπαραστάσεις στις οποίες αναπτύσσονται θέσεις και ερμηνείες γραφής που τονίζουν δυναμικές διεύρυνσης . Μέσα από την χρωματική προσέγγιση ,την πολυκύμαντη γραφή και την εννοιολογική διαίσθηση φωτίζουν ανταποκρίσεις με συνεκτική σύνδεση , εναλλαγές κινήσεων και σημειώσεις προεκτάσεων.

‘’
Η έκθεση θα είναι ανοικτή καθημερινά .Η προσέλευση του κοινού σε αυτήν θα γίνεται σύμφωνα με τα υπάρχοντα μέτρα προστασίας που ισχύουν στους χώρους.

 


Κontokali Βay Resort and Spa, 49100 Corfu - Greece
Tel. number: (+30) 26610 99000/90500, Fax number: (+30) 26610 91901
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

Διαβάστηκε 741 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα