ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 1:54:50μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
12
Ιανουαρίου

Ignoramus, έκθεση του Helmut Stallaerts στη γκαλερί Bernier/Eliades

Κατηγορία Εικαστικά

Η γκαλερί Bernier/Eliades παρουσιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Βέλγου καλλιτέχνη Helmut Stallaerts, την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, 20:00-22:00. Ο καλλιτέχνης εκθέτει πρώτη φορά στη γκαλερί και θα παραβρίσκεται στα εγκαίνια.

Στην καινούργια του έκθεση με τίτλο “Ignoramus”, ο καλλιτέχνης θα παρουσιάσει εννέα ζωγραφικά έργα.

 

H δουλειά του Helmut Stallaerts έχει ως κεντρικό μοτίβο τον άνθρωπο. Στα σύνθετα έργα του ο άνθρωπος απεικονίζεται αλλοτριωμένος, θολός και απών. Οι φιγούρες εμφανίζονται με έναν μάλλον θεατρικό τρόπο και ποζάρουν για το κοινό. Αναλαμβάνουν δράσεις που έχουν τη χροιά ενός απροσδιόριστου τελετουργικού και πλαισιώνονται απο ένα αλλόκωτο περιβάλλον: αποστειρωμένο, σκοτεινό και απόκοσμο.

 

Κάθε μία από τις εκθέσεις του Helmut Stallaerts αποτελεί πάντα μια καινούργια ενότητα - ένα νέο κεφάλαιο στο έργο του καλλιτέχνη.

 

Τα έργα του συνδέονται πάντα μέσα από μία συγκεκριμένη αισθητική που δημιουργεί έναν αινιγματικό πυρήνα γύρω από τον οποίο κινείται όλη η έκθεση.

 

Οι διφορούμενες έννοιες, καθώς και η δημιουργία έργων που δέχονται πολυεπίπεδες ερμηνείες διαδραματίζουν βασικό ρόλο στη δουλειά του Helmut Stallaerts.

 

Τα έργα του προκαλούν ερωτήματα σχετικά με τα μυστήρια της ύπαρξης και μας φέρνουν αντιμέτωπους με μια αλήθεια που παραμένει σκοτεινή και κλονίζει τις δικές μας πλασματικές αλήθειες.



Ο Helmut Stallaerts γεννήθηκε το 1982 στις Βρυξέλλες. Από το 2000-2004 φοίτησε στην Ακαδημία Saint-Lucas MFA (ζωγραφική), Βρυξέλλες, Βέλγιο και το 2004-2005 στην Ακαδημία Καλών Τεχνών στο Ντύσελντορφ, Γερμανία. Ζεί κι εργάζεται στις Βρυξέλλες.

 

Ιστότοπος του καλλιτέχχνη: www.helmutstallaerts.com

 

Πληροφορίες
Τοποθεσία: Γκαλερί Bernier/Eliades, Επταχάλκου 11, Αθήνα
Ημερομηνία: Εγκαίνια: Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, 20:00-22:00
Διάρκεια έως 23 Μαρτίου 2017
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη - Παρασκευή: 10:30-18:30
Σάββατο: 12:00-16:00
Πληροφορίες: Τηλ.: 2103413935
http://www.bernier-eliades.gr

 

 

Πηγή: culturenow.gr

Διαβάστηκε 261 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα