ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 4:07:13μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
21
Δεκεμβρίου

In the heart of Africa, έκθεση του Κωνσταντίνου Ζήλου στον χώρο της ομάδας Chimeres

Κατηγορία Εικαστικά

Η ομάδα Chimeres παρουσιάζει στο χώρο της την έκθεση φωτογραφίας του Κωνσταντίνου Ζήλου, με τίτλο In the heart of Africa.

Ο Κωνσταντίνος απο μικρή σχετικά ηλικία ασχολήθηκε με τον εθελοντισμό σε συνδυασμό με τα ταξίδια. Δεδομένων των βιωμάτων του, δεν θα αργούσε να φτάσει και στην Αφρική. Ο Κωνσταντίνος είναι φοιτήτης σχεδιασμού κόμικ και έχει πειραματιστεί αρκετά, με ποικίλες μορφές τέχνης. Μια από αυτές είναι και η φωτογραφία.

 

Η έκθεση αποτελεί ένα βιωματικό φωτορεπορτάζ μέσα από τον φωτογραφικό φακό του, διασχίζοντας τέσσερις Αφρικάνικες χώρες, ξεκινώντας από την Ουγκάντα, συμμετέχοντας στο ποδηλατικό προτζεκτ Cairo2CapeTown*. Στις φωτογραφιες αποτυπώνεται η καθημερινότητα, ο τρόπος ζωης των ανθρώπων και ο φυσικός πλούτος των περιοχών. Μέσα από πορτρέτα και τοπία μας μεταφέρει με τις εικόνες αυτές σε άλλη ήπειρο , σε εναν άλλο πολιτισμό, πολύ διαφορετικό από τα δυτικά δεδομένα. Τα χρώματα, τα χαμόγελα, τα παραδοσιακά τους ρούχα σε φέρνουν λίγο πιο κοντά στην ανεξερεύνιτη για πολλούς ήπειρο. Μια ενδοσκόπηση στην καρδια της Αφρικης, διασχιζοντας κυρίως με ποδήλατο την Oυγκαντα, την Ρουαντα , το Μπουρουντι καταλήγοντας στην Τανζανία και τον Κωνσταντίνο Ζήλο να βρίσκεται πάλι στην Αθήνα για να μας ταξιδέψει μαζί του, προετοιμάζοντας και το επόμενο του ταξίδι.

 

*το Cairo2capetown είναι ένα ποδηλατικό προτζεκτ με σκοπό την διάσχιση της Αφρικής με αφετηρία το Κάιρο και προορισμό το Κέιπ Τάουν. more info: www.passengerinlife.com

 

Πληροφορίες
Τοποθεσία: Στον χώρο της ομάδας Chimeres, Πανεπιστημίου 64, 7ος όροφος, Αθήνα
Ημερομηνία: Εγκαίνια: 7 Ιανουαρίου 2017
Διάρκεια: Σάββατο, Κυριακή 7-8 και 14-15 Ιανουαρίου 2017
Ώρες 18:00 - 22:00
Είσοδος ελεύθερη
Πληροφορίες: Facebook event: https://www.facebook.com/events/421387348252056/

 

 

Πηγή: culturenow.gr

Διαβάστηκε 213 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα