ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 - 2:52:26μ.μ.
21
Αυγούστου

Υπέρλαμπρη Πανσέληνος στον Κήπο στα Πλαίσια της Έκθεσης του Κώστα Ευαγγελάτου "16 Χρόνια Αισθητικές Υποθήκες"

Κατηγορία Εικαστικά

Με μεγάλη προσέλευση φιλότεχνων, προσωπικοτήτων των γραμμάτων, των τεχνών, της επιστήμης και του θεάματος, αλλά και πολλών ομογενών καθώς και πολλών νέων εγκαινιάστηκε η  έκθεση εικαστικών έργων του ζωγράφου Κώστα Ευαγγελάτου, με γενικό τίτλο "16 Χρόνια Αισθητικές Υποθήκες".

Μετά τα εγκαίνια ακολούθησε  στη "Μώβ Σκηνή"/ "Mauve Stage" του κατάφυτου και κοσμημένου με γλυπτά και φωτοπροβολές κήπου της Villa ΡΟΔΟΠΗ, η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση λόγου και τέχνης, με τίτλο "Πανσέληνος στον Κήπο".

 

ek 1ΑΘΗΝΑ ΜΟΥΙΚΗ, ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ,ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΟΚΚΟΛΙΑΔΗ-ΓΑΡΜΠΗ, ΔΡ. ΗΛΙΑΣ ΤΟΥΜΑΣΑΤΟΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΛΥΚΟΥΡΑΣ, ΗΘΟΠΟΙΟΣ


Φέτος το πνεύμα της βραδιάς, που παρουσίασε υποδειγματικά η κα Αγγελική Κοκκολιάδη-Γαρμπή, είχε συναισθηματικό "φιλοζωικό" περιεχόμενο βασισμένο στο βιωματικό αφήγημα του Κώστα Ευαγγελάτου "Louis d' EST", που αναφέρεται στον σκύλο του Λούη!

 

ek 2

Η ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΜΑΝΙΑ ΜΠΕΡΙΑΤΟΥ, Ο ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΕΟΔΟΜΟΣ,ΚΑΘ, ΠΑΝΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΗΛΙΑΣ ΜΠΕΡΙΑΤΟΣ


Στην ιδιότυπη παρουσίαση ο δρ. Ιστορίας της λογοτεχνίας Ηλίας Τουμασάτος διάβασε το προλογικό κείμενο του "Λούης, Canis Familiaris-Οικογενειακός σκύλος", με αναφορές από τον μυθικό Κέφαλο και την Οδύσσεια μέχρι της μέρες μας, με  εμβρίθεια, λυρισμό και σαφήνεια. Ο νέος ηθοποιός, σκηνοθέτης Αλέξανδρος Λυκούρας ερμήνευσε σαν θεατρικό μονόλογο το πρώτο κεφάλαιο από το ανέκδοτο αφήγημα με λιτό, αλλά πειστικό εσωτερικό τρόπο. Η νέα  μουσικός, φλαουτίστρια Λουίζα Παπαντωνάτου επένδυσε αρμονικά την ειδυλλιακή ατμόσφαιρα με τους ήχους του Μπάχ και Secret Garden.

 

ek 3

Η ΛΟΥΙΖΑ ΠΑΠΑΝΤΩΝΑΤΟΥ ΣΤΗ ΜΩΒ ΣΚΗΝΗ

 

Η βραδιά της σύγχρονης επτανησιακής βεγγέρας ολοκληρώθηκε με δεξίωση κάτω από το ολόγιομο Αυγουστάτικο φεγγάρι, με υποβλητική μουσική που επιμελήθηκε ο συνθέτης και σχεδιαστής Νίκος Γαρμπής-Nicofilimon.

 

ek 4

Η ΧΟΡΟΓΡΑΦΟΣ ΦΕΝΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ, ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ, ΦΩΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ


 Όλοι γεύτηκαν τις εξαιρετικές γεύσεις των εδεσμάτων και των κρασιών που πρόσφερε ευγενικά το Stateri, τις μάντολες και τα γλυκά της παραδοσιακής "Βοσκοπούλας".

 

ek 5

Ο ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΖΕΥΓΟΣ ΝΤΙΑΝΑ ΜΑΚΡΗ-ΚΑΓΚΕΛΑΡΗ ΚΑΙ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΓΚΕΛΑΡΗ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ


ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ VILLA ΡΟΔΟΠΗ, ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ, ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ.

 

ek 6

ΦΩΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΣΙΜΑΡΑ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ Κ.ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ


+ 30 2671028501, 6944621286

www.rodopicollection.blogspot.com

 

ek 7

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΗΣ VILLA ΡΟΔΟΠΗ

Διαβάστηκε 771 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα