ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 - 12:25:53π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
20
Μαρτίου

Kalypso (Volume II): έκθεση της Ραλλούς Παναγιώτου στο Radio Athènes

Κατηγορία Εικαστικά

To Radio Athènes έχει την χαρά να παρουσιάσει την έκθεση της Ραλλούς Παναγιώτου

με τίτλο Kalypso (Volume ΙI).

 

Η έκθεση αποτελεί μέρος μιας συνεχούς ιδιοσυγκρατικής τοπολογικής μελέτης πάνω σε δύο συγκεκριμένες τοποθεσίες με συνδεόμενα στοιχεία αλλά πυρηνικά διαφορετικό χαρακτήρα: ένα θέρετρο ενεργό από τα τέλη της δεκαετίας του 70’ μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 90’ το οποίο απευθυνόταν κυρίως σε Γερμανούς, Γάλλους και Ολλανδούς παραθεριστές και μια απομονωμένη εξοχική κατοικία. Το γλυπτικό έργο της καλλιτέχνη αναφέρεται στην αρχιτεκτονική καθώς και στον σημασιολογικό χαρακτήρα των τοποθεσιών αυτών για μια μακρά διάρκεια ετών, και στην έκθεση Kalypso (Volume ΙI) προσεγγίζονται με έναν ευθύ τρόπο μέσα από το ομώνυμο πρώτο μέρος ενός video καθώς και μέσα από γλυπτά με σαφείς αρχιτεκτονικές αναφορές στο βίντεο αυτό.

 

Στο video Kalypso (Volume ΙI) τα κύρια στοιχεία της αφήγησης αποτελούν η αρχιτεκτονική διαδρομή που συνδέεται με τη κλασική τεχνική εξάσκησης της μνήμης (memory palace), καθώς και η σύνδεση της με μελοποιημένα λογοτεχνικά αποσπάσματα του έργου Suzanne and the Pacific, του Jean Girodoux, 1921. Κύριο ρόλο έχουν επίσης τα χρηστικά αντικείμενα που παρουσιάζονται στο video όπως τα μαγιώ και τα βαμβακερά t-shirts που κατασκευάζονταν μαζικά στην Ελλάδα τη δεκαετία του 80 ως φθhνά αντίγραφα των ρευμάτων νεωτερικότητας από τα κέντρα του εξωτερικού, και μια μνεία στη χρωματική και γλωσσολογική τους υβριδική μετάφραση. Η ανάγνωση των αποσπασμάτων και η μούσική σύνθεση έχουν γίνει από τον Άρη Σιαφά.

 

Η Ραλλού Παναγιώτου έχει εκθέσει εκτενώς στη Ελλάδα και το εξωτερικό. Έργα της παρουσιάζονται αυτήν την περίοδο στην έκθεση Art Now: Vanilla and Concrete στην Tate Britain στο Λονδίνο. Ατομικές εκθέσεις συμπεριλαμβάνουν Proto Copies, Glasgow International, Γλασκώβη (2016); Between Shampoo and Snakes, Ibid., Λος Άντζελες, (2014); Second Plateau, Melas/Papadopoulos, Αθήνα (2013); Liquid Degrade, Galleri Riis, Όσλο (2013); Artists and Engineers, Ibid., ReMap3, Αθήνα (2011); Exaggerate the Classics, Ibid., Λονδίνο (2010); Heavy Make Up, AMP, Αθήνα (2010); 4x4:Rallou Panagiotou, Transmission, Γλασκώβη (2009). Ομαδικές εκθέσεις συμπεριλαμβάνουν The Transparent Tortoise Shell and the Un-Ripe Umbrella, Glasgow Sculpture Studios, Γλασκώβη (2016); Super SuperStudio, PAC, Μιλάνο(2015); Hell As Pavilion, Palais de Tokyo, Παρίσι (2013); One Person's Materialism Is Another Person's Romanticism, Glasgow International, Γλασκώβη (2012); Monodrome / 3rd Athens Biennial, Αθήνα (2011); Deste Prize, Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Αθήνα (2009).

 

Πληροφορίες


Τοποθεσία: Radio Athènes, Πετράκη 15, Αθήνα

 



Διάρκεια: 19 Μαρτίου-20 Απριλίου


Ωρες λειτουργίας: Τετάρτη 4-8 μμ / Σάββατο 1-5 μμ


Πληροφορίες: www.radioathenes.org

 

 

πηγή: culturenow.gr

Διαβάστηκε 120 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα