ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 5:56:04μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
13
Οκτωβρίου

LATIN INSPIRATIONS - ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ" ΑΠΟ ΤΗ JULIA GUERRERO ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ "ΑΘΗΝΑΪ́

Κατηγορία Εικαστικά

Στιγμές γεμάτες Ελλάδα, στιγμές Μελίνα Μερκούρη από την εικαστικό Julia Guerero, η οποία θα αποτίσει φόρο τιμής στη μεγάλη, Ελληνίδα της τέχνης και του πολιτισμού Μελίνα Μερκούρη, στην έκθεση, που θα λάβει χώρα στον Πολυχώρο Πολιτισμού "Αθηναΐς", με τίτλο "Latin Inspirations-Μελίνα Μερκούρη", από τις 15 ως τις 19 Οκτωβρίου.

Η έκθεση πραγματοποιείται με αφορμή τα είκοσι χρόνια από το θάνατο της μεγάλης, Ελληνίδας ηθοποιού και πολιτικού.

 

Η Guerrero χρησιμοποιεί διαφορετικές τεχνοτροπίες όπως κολάζ, ξύλο και πλεξιγκλάς, δημιουργεί εγκαταστάσεις, ενδύματα και πίνακες πάνω σε καμβά.

 

Η κολομβιανής καταγωγής Julia Guerrero, ζει και εργάζεται τα τελευταία είκοσι δύο χρόνια στην Αθήνα. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Καλών Τεχνών της Μπογκοτά, Κολομβίας και συνέχισε τις σπουδές της στην Ακαδημία Καλών Τεχνών και στη Σχολή Συντήρησης έργων τέχνης της Ρώμης.

 

Έχει συμμετάσχει σε είκοσι ατομικές και σε πάνω από σαράντα ομαδικές εκθέσεις. Έργα της έχουν φιλοξενηθεί σε γκαλερί, κέντρα τέχνης, πινακοθήκες, μουσεία τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Με τις πρωτοποριακές δημιουργίες της έχουν ασχοληθεί επιφανείς κριτικοί και ιστορικοί τέχνης.

 

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου, ώρα: 19:30.

 

Η έκθεση θα συνεχιστεί με μικρότερα έργα στην Enigma Gallery (Λ. Κηφισίας 263, Κηφισιά) από τις 20 έως τις 25 Οκτωβρίου.

 

Πολυχώρος Αθηναΐς > Γκάζι - Βοτανικός - Κεραμεικός
Διεύθυνση: Καστοριάς 34 Τηλέφωνο: 210 3480080
Καθημερινά: 12:00 με 21:00


Είσοδος ελεύθερη

 

 

πηγή: artandlife.gr

 

 

Διαβάστηκε 395 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα