ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 11:29:18μ.μ.
25
Μαΐου

"Latin Portraits" Έκθεση της Julia Guerrero στον πολυχώρο Αθήναις

Κατηγορία Εικαστικά

Από 7 έως 11 Ιουνίου  2017 θα διαρκέσει η νέα ατομική  έκθεση με τίτλο "Latin Portraits" της  Κολομβιανής  εικαστικής δημιουργού  Julia Guerrero  (Τζούλια  Γκερέρο)  στον Πολυχώρο  Πολιτισμού ‘’Αθηναίς’’ της  οδού Καστοριάς 34-36 στο Βοτανικό.                                                                                              

Η έκθεση θα παρουσιαστεί  στα πλαίσια του  Φεστιβάλ Λογοτεχνίας ΛΕΑ  που θα πραγματοποιηθεί  στο χώρο του  Ιδρύματος ‘’Αθηναίς’’.       

                                                  

WP 20170120 14 49 38 Pro          

 

Η θεματολογία των έργων που θα εκτεθούν έχει αναφορά σε ελληνίδες και ιβηροαμερικανίδες  διάσημες γυναίκες που το σημαντικό έργο τους έχει καταγραφεί στη διάρκεια των χρόνων.     

                                                     

Ανάμεσα τους βρίσκονται η Shakira, η Frida Kalo, η Giokonta Beli,η Pilar Ροmero, η Μαριλένα Μαμιδάκη,η Μαρία Κάλας και άλλες.      

                                                                                 

Ο θεωρητικός-ιστορικός τέχνης  Λεόντιος Πετμεζάς που θα προλογίσει την έκθεση  επισημαίνει:                                                                          

’’Η ύψιστη τέχνη της δημιουργού  Julia  Guerrero αποτυπώνει και τονίζει στην παρούσα εικαστική κατάθεση και αφήγηση τη φεγγοβόλα λάμψη, τη πολύπλευρη λαμπρότητα ,την υπόσταση, το πάθος, το μύθο, και το θρύλο των σημαντικών  προσωπικοτήτων που έχει φιλοτεχνήσει.       

     

WP 20170225 11 45 23 Pro

 

Οι πίνακές του αφιερώματος ισορροπούν  με τελειότητα τις ιδιαιτερότητες της λειτουργικότητας και της αισθητικής αντίληψης. Εκθέτουν με παντοδυναμία  τη γεωμετρική αφαίρεση και προσεγγίζουν τη μέγιστη αισθαντικότητα  που επιδεικνύει  η εικαστική καλλιτέχνιδα  ως επιλογή. Με αινιγματική και επιβλητική διαίσθηση οι ιμπρεσσιονιστικές και φωβιστικές εικόνες  είναι καταθέσεις πνεύματος, ψυχής, καρδιάς  και ταλέντου λουόμενες από ένα μαγικό φως που ενεργοποιεί τους κραδασμούς και τις συνυφασμένες νύξεις  με υπαρξιακή υφή και ερμηνευτική δεινότητα.’’      

                                                                                      

Η Julia Guerrero γεννήθηκε στη Μπογοτά  της Κολομβίας. Εδώ και αρκετά χρόνια μένει και δημιουργεί στην Ελλάδα. Το 2003 πήρε την ελληνική ιθαγένεια. Έχει βραβευτεί ως εξαιρετικό ταλέντο από το Πανεπιστήμιο  Universidad de Los Andes,το Πανεπιστήμιο Καλών τεχνών της Μπογοτά όπου σπούδασε την περίοδο (1987-1990) κοντά  στους διακεκριμένους καλλιτέχνες Βeatris Angel, Nancy Friederman,Camilo Calderon και  Luis Luna.


Συνέχισε τις σπουδές της  στην Ιταλία  στην Ακαδημία Καλών τεχνών της Ρώμης (1990-1992) και την ίδια περίοδο στο Instituto Italiano Arte Artigianato e Restauro (Σχολή Συντήρησης έργων τέχνης  της Ρώμης). Έχει παρουσιάζει μέχρι σήμερα  μεγάλες ενότητες  έργων  της σε σημαντικές εκθέσεις στην Ελλάδα στο  εξωτερικό, στις χώρες  Ιταλία, Αγγλία, Κολομβία, Τουρκία, Αυστρία, Βέλγιο, Ουκρανία ,Ρωσία.     

 

Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές, ιδρύματα, πολιτιστικούς φορείς, πινακοθήκες και μουσεία της Κολομβίας Ιταλίας, Μεξικό, Βραζιλίας, Ουκρανίας και Ρωσίας. 

                                                                  

WP 20170315 15 19 09 Pro

 

Στην Ελλάδα στο Εικαστικό Κέντρο Σύγχρονης τέχνης της Λάρισας, στη Συλλογή του Ιδρύματος Αθηναίς, στο Ίδρυμα Πιερίδη της Αθήνας, στις Πινακοθήκες της Λευκάδας και του Πειραιά, στο Μουσείο Βορρέ της Παιανίας, στο Μουσείο Μαρία Κάλλας στην Αθήνα.                                                                            

 

Επίσης στον Ίδρυμα Dοga της Tουρκίας, στο Μουσείο Castillo de Corigliano στην Iταλία, στο Μουσείο Gregof, Art and Craf,Novecherkassk της Ρωσίας ,στο Μουσείο της Οδησσού και της Ουκρανίας.

Διαβάστηκε 379 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα