ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020 - 1:26:30μ.μ.

banner468x60

27
Απριλίου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εικαστική έκθεση για την Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας σε επιμέλεια Μιχαήλ Ρωμανού

Κατηγορία Εικαστικά

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το πρώτο μέρος της σπονδυλωτής εικαστικής έκθεσης που επιμελείται ο Μιχαήλ Ρωμανός με έμπνευση την Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Αγώνες του Ρίο, στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτηρίου Κωστή Παλαμά, του Πανεπιστημίου Αθηνών, με τίτλο "OLYMPIC FLAME 2016 - INSPIRATION".

Η σπονδυλωτή αυτή εικαστική δράση αποτελείται από τρία μέρη (αφή-ταξίδι-προορισμός) και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, ενώ το concept της εκθέσεως εμπνεύστηκε και επιμελείται ο βραβευμένος καλλιτέχνης από τον Όμιλο Τεχνών της UNESCO και από την HELEXPO της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης Μιχαήλ Ρωμανός.

 

ekthesrwm1

Μιχαήλ Ρωμανός - Simone Arnaboldi

 

Η εικαστική έκθεση είναι εμπνευσμένη από τα μηνύματα και τις αξίες που μεταλαμπαδεύει κάθε τέσσερα χρόνια η Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας από τον ιερό χώρο της αρχαίας Ολυμπίας σε ολόκληρη την οικουμένη.

 

ekthsrmanskmaria

Μιχαήλ Ρωμανός - Μαρία Χατζηνικολάου

 

Η καλλιτεχνική αυτή δράση διοργανώθηκε για πρώτη φορά υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, στο Μουσείο Γουναρόπουλου, τον Απρίλιο του 2012, όταν πραγματοποιήθηκε η Αφή της Φλόγας για τους Αγώνες του Λονδίνου.

 

ekthsrwman2

Μιχαήλ Ρωμανός, Πηγή Δεβετζή, Γιάννης Τουρούσης, Ελένη Αντωνιάδου

 

Στο πρώτο μέρος της έκθεσης που υποστήριξε η κατασκευαστική Ιταλική εταιρία REALIZE, έδωσαν το παρών εκλεκτοί καλεσμένοι, άτομα από το χώρο των γραμμάτων και των τεχνών, καθώς επίσης και από το λαμπερό χώρο της μόδας και της ομορφιάς...

 

ekthsrwman3

Πηγή Δεβετζή,  Έλενα Arnaboldi, Ελένη Λοράντου


Σημείωμα του επιμελητή και εμπνευστή της δράσης Μιχαήλ Ρωμανού

 

Με αφορμή τη φετινή χρονιά των Ολυμπιακών Αγώνων και τα 120 χρόνια από την πρώτη διοργάνωση των Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων και με έμπνευση την Αφή της Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016, η εικαστική έκθεση παρουσιάζει μία ενότητα έργων τέχνης που αντλούν τη θεματική τους από την ιερή στιγμή της Αφής και τη σπουδαιότητα της. Έργα τέχνης καλλιτεχνών της νέας γενιάς, με διαφορετική εικαστική γραφή ο καθένας, συνθέτουν το προφίλ της ιδιαίτερης αυτής καλλιτεχνικής δράσης. Έργα ζωγραφικής σε καμβάδες, χαρτόνια, υφάσματα, αλλά και επιζωγραφισμένες φωτογραφίες και στεφάνια - κότινοι σύμβολα της Ολυμπιακής νίκης και της επιβράβευσης του αγώνα, μεταφέρουν το μήνυμα της οικουμενικότητας και γίνονται σπίθες που διαπερνούν τα γήινα σύνορα και γίνονται ένα με τους γαλαξίες ...

 

ekthsrwman

 

Σημείωμα του Simone Arnaboldi της κατασκευαστικής εταιρίας REALIZE

 

Με μεγάλη χαρά αποδεχτήκαμε την πρόταση υποστήριξης της εικαστικής έκθεσης που εμπνέεται από την ιερή στιγμή της Αφής της Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016. Η κατασκευαστική εταιρεία REALIZE Italy πιστή στις ιδέες της για την προώθηση και υποστήριξη καλλιτεχνικών δράσεων που προάγουν την τέχνη και τον πολιτισμό, δημιουργεί μία πολιτιστική γέφυρα των δύο λαών και συμμετέχει σε όλες τις σπουδαίες διοργανώσεις με απαράμιλλο ενδιαφέρον.

 

ACAROL

 

                               Ο επιμελητής της έκθεσης Μιχαήλ Ρωμανός και οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες

Διαβάστηκε 402 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα