ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Κυριακή, 18 Απριλίου 2021 - 12:57:46μ.μ.

banner468x60

22
Ιανουαρίου

"Migrartion": Μεγάλη ομαδική έκθεση σύγχρονων καλλιτεχνών στο Espace Christine Peugeot

Κατηγορία Εικαστικά

Την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου εγκαινιάζεται στο ESPACE CHRISTINE PEUGEOT ομαδική έκθεση που διοργάνωσε η Melkart Gallery, Paris, με τίτλο M I G R A R T I O N.

Η εικαστική έκθεση θα είναι διανθισμένη καθ᾽όλη τη διάρκειά της με δρώμενα, με απώτερο σκοπό να τοποθετηθεί καλλιτεχνικώς απέναντι στο επαναλαμβανόμενο και πιθανώς παλαιό όσο και η ανθρωπότητα φαινόμενο – που σήμερα βρίσκεται σε πλήρη έξαρση ιδίως στην Ελλάδα και σε όλη την Μεσόγειο – της εθελοντικής ή μη μετατόπισης, των ατόμων ή των πληθυσμών μιας χώρας σε μια άλλη ή ενός τόπου σ᾽έναν άλλον, προσωρινά ή οριστικά, για οικονομικές, πολιτικές, κοινωνικές ή πολιτιστικές αιτίες.

 

MIGRARTION ARTISTES web


Η Melkart Gallery σε συνεργασία με τον Χώρο Christiane Peugeot συγκέντρωσαν και παρουσιάζουν 24 καλλιτέχνες διαφορετικών χωρών, προελεύσεων, κληρονομιών και πολιτισμών που απάντησαν παρών σε αυτό το κάλεσμα περισυλλογής και συνειδητοποίησης. Εικαστικός, ζωγράφος, γλύπτης, φωτογράφος, χαράκτης, καθένας με την τεχνική του, τον κόσμο του, τον ξεχωριστό του τρόπο να αντιλαμβάνεται, να φιλτράρει και τελικά να μας επικοινωνεί την πραγματικότητα που μας περιβάλλει. Αλλά όπως η τέχνη είναι χωρίς όρια και οι όψεις της άπειρες εδροτομήσεις πολύτιμων λίθων, τραγουδιστές, μουσικοί, ηθοποιοί, ποιητές, συγγραφείς, χορευτές, performers θα έρθουν να συμπράξουν καθ᾽όλη τη διάρκειά αυτής της έκθεσης ή μάλλον θέσης, μέσα από παράλληλες δράσεις που δεν θα κάνουν παρά να ενισχύσουν με τον τρόπο τους αυτό το MIGRARTION, που πάνω απ᾽όλα μας θυμίζει ότι η Τέχνη είναι παγκόσμια και χωρίς σύνορα.

 

Διάρκεια του MIGRARTION από 2 έως 26 Φεβρουαρίου 2017 (Δευτέρα-Σάββατο 13h30-19h30).

 

MIGRARTION A4 web verso


Εγκαίνια: Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017 στις 18h30.

 

(Στην έκθεση συμμετέχει και ο ζωγράφος, ποιητής και performer Κώστας Ευαγγελάτος, που ζει και εργάζεται στην Αθήνα και την Κεφαλονιά και εκθέτει συχνά στο Παρίσι και άλλες πόλεις της Γαλλίας από το 1988 μέχρι σήμερα.)

 

http://www.espacechristianepeugeot.org/site/index.php/programmes/expositions/407-migrartion-exposition

 

Espace Christiane Peugeot 62, av. de la Grande Armée, 75017 Paris

 

Costas Evangelatos Paris


Métro: Porte Maillot/Argentine

Διαβάστηκε 180 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα