ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 - 3:39:26π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 49
20
Σεπτεμβρίου

Ναοί στο σχήμα του ουρανού… στη Θεσσαλονίκη

Κατηγορία Εικαστικά

Αρχετυπικά μνημεία της ελληνικής αρχαιότητας φωτισμένα από αστρικές ανταύγειες αποτυπώνει ο φωτογράφος Λουκάς Χαψής στην έκθεση του «Ναοί στο σχήμα του ουρανού», η οποία εγκαινιάζεται στις 24 Σεπτεμβρίου, στο ΝΟΗΣΙΣ.

Από την Ολυμπία ως τη Δήλο και από το Δίον ως την Κνωσό, ο φωτογράφος Λουκάς Χαψής μας ταξιδεύει σε μια ονειρική όσο και πρωτότυπη επίσκεψη σε 14 σημαντικές τοποθεσίες όπου πάλαι ποτέ έλαμψε ο ελληνικός πολιτισμός.

 

Το project υλοποιήθηκε σε 14 μήνες με αποστολές και πολυήμερες παραμονές στους αντίστοιχους αρχαιολογικούς χώρους με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ευγενίδου και του πρώην διευθυντή του Πλανηταρίου Διονύση Σιμόπουλου.

 

Με τους «Ναούς στο σχήμα του ουρανού» εκπληρώνεται το όραμα του φωτογράφου να ερμηνεύσει με το ξεχωριστό ατομικό του ύφος και άποψη τα αρχαιοελληνικά μνημεία έχοντας ως συνδετικό ιστό τον έναστρο ουρανό και το φωτισμό με την τεχνική light paint την οποία ανάγει σε ιδιαίτερη τέχνη ανάδειξης της υφής και της επιφάνειας κάθε περιλαμβανόμενου αρχιτεκτονικού στοιχείου.

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 202 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα