ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 - 8:08:37π.μ.
06
Φεβρουαρίου

Νέα παράταση και ανανέωση της έκθεσης "Εικαστικές Εκτοξεύσεις" του Κώστα Ευαγγελάτου

Κατηγορία Εικαστικά

Στο χώρο του POLIS ART CAFE , στο Αίθριο της Στοάς του Βιβλίου, Πεσμαζόγλου 5 και Σταδίου, παρουσιάζεται με μεγάλη επιτυχία και ανταπόκριση η έκθεση του ζωγράφου, λογοτέχνη, θεωρητικού τέχνης Κώστα Ευαγγελάτου, με τίτλο "Εικαστικές Εκτοξεύσεις".

Η πολυεπίπεδη έκθεση απαρτίζεται από χαρακτηριστικές ζωγραφικές και ψηφιακές συνθέσεις με μορφές και συμβολικά σχήματα, ιδιαίτερης χρωματικής και ποιητικής ατμόσφαιρας και προξενούν γόνιμο αισθητικό διάλογο με το κοινό.


Ορισμένα από τα έργα της έκθεσης, η οποία ανανεώθηκε, έχουν εκτεθεί σε διεθνείς εκθέσεις του καλλιτέχνη και έχουν εκδοθεί σε λευκώματα τέχνης και ημερολόγια.
Ο Καθηγητής Στέλιος Λυδάκης, ιστορικός τέχνης, επίτιμος διευθυντής του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών αναφέρει: Χρώμα και σχήματα, φωτεινά και σκοτεινά σημεία μετουσιώνονται θαρρείς σε νότες μιας υπερκόσμιας παρτιτούρας, που μεταφράζεται άμεσα σε μουσική συμφωνία, με τον χαρακτήρα προσωπικών συλλήψεων.
Στην περίπτωση αυτή ο Κώστας Ευαγγελάτος προχωρεί στη μετάλλαξη του φυσικού φαινομένου σε μια ποιητική βίωση η οποία δε θέλει να διδάξει, αλλά να κάνει την ψυχή του θεατή να χαρεί, όπως έλεγε ο Ερατοσθένης: «Ποιητής έφη πάντα στοχάζεσθαι ψυχαγωγίας, ου διδασκαλίας».

ACOSTAS2

O ιστορικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς μεταξύ άλλων αναφέρει σε κριτική του για τις "Εικαστικές εκτοξεύσεις" του Κώστα Ευαγγελάτου: "Με ακρίβεια και δεξιοτεχνία στην αναπαράσταση o Kώστας Ευαγγελάτος διατηρεί το μεγαλείο στην υπερβατικότητα και στην τεχνική οντότητα των εικαστικών αποδόσεων του. Οι καταθέσεις του προέρχονται από στοχαστικές σκέψεις και απεικονίζουν αρχετυπικές εικόνες.

 

Τα πρόσωπα, οι σωματογραφίες, οι ανθογραφίες, οι μορφές και τα σχήματα εμπεριέχουν μια ενοποιητική γραμμή που ως αντίληψη αποκαλύπτει ένα βαθυστόχαστο περιεχόμενο δεδομένων ερωτικού, συμβολικού και ποιητικού ύφους."

 ACOSTAS 3

Η έκθεση "Εικαστικές εκτοξεύσεις" του Κώστα Ευαγγελάτου στο Polis Art cafe, Πεσμαζόγλου 5 και Σταδίου, παρατάθηκε μέχρι και τις 16 Φεβρουαρίου 2020.

 

 

Τηλ. επικοινωνίας: 210 7294259, 6944621286

 

 

Κεντρική φωτογραφία: Ελένη Ρόδα - Κώστας Ευαγγελάτος

Εσωτερικές φωτογραφίες: 1.ΕΝΟΡΑΣΗ 

                                      2. Δημ. Πολλάτος, Πρόεδρος Επτανησίων Ελλάδας - Κώστας Ευαγγελάτος

Διαβάστηκε 460 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα