Εκτύπωση αυτής της σελίδας
14
Μαΐου

Nέο πολιτιστικό δρώμενο της Ένωσης Καλλιτεχνών και Λογοτεχνών Ηλιούπολης στο Δήμο Δάφνης-Υμηττού

Κατηγορία Εικαστικά

Aπό  τις 24 ως τις 28 Μαίου 2017 διαρκεί η νέα ομαδική έκθεση ζωγραφικής ,αγιογραφίας και γλυπτικής που διοργανώνεται  στο Δήμο Δάφνης-Υμηττού με  την συνεργασία της  Ένωσης Καλλιτεχνών και Λογοτεχνών Ηλιούπολης  με τον Όμιλο  για την Unesco  Πειραιά και Νήσων στο χώρο του παλιού Δημαρχείου Υμηττού στην οδό Κολοκοτρώνη.   

Ο ιστορικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς που θα προλογίσει την έκθεση αναφέρει :                  

                                                                     
‘’Οι συνθέσεις των δημιουργών  στην παρούσα  έκθεση  με επιλεγμένες εμπνεύσεις από το τρίπτυχο  ζωγραφική ,αγιογραφία , γλυπτική  μεταφέρουν  και  εισάγουν το κοινό σε ένα κόσμο αισθαντικής γοητείας και  απόλυτης μαγείας . Μελετώντας  την εκλεπτυσμένη  εργασία τους  ο θεατής ανακαλύπτει σταδιακά και βαθμιαία τις επεξηγηματικές σε ευφάνταστο επίπεδο φιλοτεχνημένες  συλλήψεις.

 

Με  θεματολογία πολυδιάστατη και πολυκύμαντη   κάθε  έργο  αποτελεί εκτεταμένη  διάρθρωση με διαχρονική ελεγειακή  διάσταση σε μήκος κύματος  εναλλασσόμενο κάτι που διαφαίνεται και κυριαρχεί .Παίζοντας με τις εικόνες  αγγίζουν χορδές  που εξακοντίζονται προκαλώντας διαθλάσεις αποχρώσεων με ανατάσεις σε σφαίρες  ονειρικές. Μέσα  από την έκρηξη των παραθέσεων οι δημιουργοί  εμπλουτίζουν και διευρύνουν κάθε προοπτική υψηλής  απόδοσης .’’

 

Χορηγός του πολιτιστικού δρώμενου είναι η εταιρία ΑΙΝΟΣ Αργυρουπόλεως 130, 164 51 Ηλιούπολη .

Διαβάστηκε 329 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)