ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Κυριακή, 9 Αυγούστου 2020 - 11:54:13μ.μ.

banner468x60

12
Σεπτεμβρίου

[Out] Topias - Περφόρμανς και Υπάθριος/Δημόσιος Χώρος: έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη

Κατηγορία Εικαστικά

Το Μουσείο Μπενάκη ξεκινά το εκθεσιακό του πρόγραμμα για τη νέα σεζόν 2016 - 2017 με την έκθεση [OUT] TOPIAS - Περφόρμανς και Υπάθριος/Δημόσιος Χώρος.

Ο πυρήνας της έκθεσης αποτελείται από βίντεο τα οποία έχουν υλοποιηθεί στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και επιχειρούν μια παραστασιακή προσέγγιση του υπαίθριου, δημόσιου χώρου. Η έξοδος στον υπαίθριο χώρο σχετίζεται με την επαναδιαπράγματευση του δημόσιου χώρου ως του κατ’ εξοχήν συλλογικού χώρου και συνοδεύεται από αυξημένο ενδιαφέρον για τα ιδιαίτερα φυσικά χαρακτηριστικά του περιβάλλοντος, καθώς αυτά συμβάλλουν οργανικά στη διαμόρφωση του παραστασιακού γεγονότος.

 

Η έκθεση αναδεικνύει ένα δυναμικό πεδίο της σύγχρονης, ελληνικής, πολιτιστικής παραγωγής με βαθιές ρίζες στην παραστασιακή παράδοση του υπαίθριου χώρου, η οποία, ταυτοχρόνως, βρίσκεται στον πυρήνα των αναζητήσεων του παραστασιακού χώρου που βρίσκονται σε εξέλιξη παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια.

 

Στην έκθεση παρουσιάζονται projects που πήραν μέρος με την Ελληνική Εθνική Συμμετοχή στη 13η Διεθνή Έκθεση Prague Quadrennial of Performance Design and Space 2015, καθώς και η Εθνική Συμμετοχή της Ολλανδίας (πρώτο βραβείο Curatorial Concept PQ 2015). Επίσης, προβάλλονται νέα projects που έχουν δημιουργηθεί κατά την περίοδο 2015 – 2016 ενώ παράλληλα, κατά τη διάρκεια της έκθεσης, θα πραγματοποιηθούν σειρά από live performances, διαλέξεις, masterclasses, workshops, προβολές και round tables.

 

Επιμελητής: Θάνος Βόβολης, Σκηνογράφος-Επιμελητής της Ελληνικής Εθνικής Συμμετοχής στην Prague Quadrennial of Performance Design and Space 2015

 

Σύμβουλος επιμελήτρια: Sodja Lotker, Καλλιτεχνική Διευθύντρια Prague Quadrennial of Performance Design and Space 2011 & 2015.

 

Διοργάνωση: Μουσείο Μπενάκη και deviant GaZe, σε συνεργασία με τη Διεθνή Έκθεση Prague Quadrennial of Performance Design and Space

 

H έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

 

Τοποθεσία: Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138, Αθήνα


Ημερομηνία: Εγκαίνια: 19 Σεπτεμβρίου 2016, ώρα 20:00
Διάρκεια έκθεσης: 22 Σεπτεμβρίου – 20 Νοεμβρίου 2016


Πληροφορίες: www.benaki.gr

 

 

πηγή: culturenow.gr

Διαβάστηκε 177 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα