Εκτύπωση αυτής της σελίδας
07
Απριλίου

Παρουσίαση του Έργου του Ζωγράφου και Συγγραφέα Ανδρέα Μαράτου στην Έπαυλη Δροσίνη

Κατηγορία Εικαστικά

O φετινός κύκλος εκδηλώσεων της «Άνοιξης Τεχνών» συνεχίζεται τo Σάββατο 23 Απριλίου 2016 στην Έπαυλη Δροσίνη (Αγ. Θεοδώρων & Κυριακού, Κηφισιά)

κι ώρα:  19:00 με την παρουσίαση του έργου του ζωγράφου και συγγραφέα Ανδρέα Μαράτου με θέμα: «Ουτοπία κρυμμένη στο σώμα της πόλης. Ο μουσικός κόσμος του Μίκη Θεοδωράκη και η εποχή του».


Ο Ανδρέας Μαράτος αντιμετωπίζει το έργο του Μίκη Θεοδωράκη ως ένα μοναδικό και ολοκληρωμένο μουσικό κόσμο, ως τεκμήριο της δυναμικής και των μετέωρων αιτημάτων μιας ολόκληρης εποχής.

 

Ερευνά τις καταγωγικές του ρίζες και τον πολυπρισματικό χαρακτήρα του ως οδοδείκτες επιστροφής σε ένα μέλλον που δεν ήρθε ακόμα. Μελετά τους δεσμούς του με την ταραγμένη πολιτική ιστορία του τόπου, την τραγική περιπέτεια της Αριστεράς, την κοινωνικοπολιτική κοσμογονία του εικοστού αιώνα.

 

Τελικά, πώς το έργο αυτό αναδύεται μέσα από τη συνάντηση και την υπέρβαση των κυρίαρχων ρευμάτων σκέψης και τέχνης της εποχής καθώς και την αλληλεπίδρασή του με τις συγκαιρινές του ραγδαίες μεταμορφώσεις του χώρου και των συλλογικών νοοτροπιών όπως αυτές αποτυπώνονται στο σώμα της πόλης.  


Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Διαβάστηκε 123 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)